INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

pet-palack

2020.09.20. 19:51

Óránként 180 ezer darab PET-palackot használnak el a magyarok

A műanyag palackok körülbelül 70 százaléka soha nem lesz újrahasznosítva – hívta fel a figyelmet Simon Gergely, a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértője az InfoRádióban. A szervezet szerint az újrahasznosításon túl a visszaváltási rendszer mielőbbi bevezetése, vagy a PET-palackok teljes mellőzése hozhat megoldást a problémára.
2019.08.02. 08:06

A zöld szervezetek remélik, nem egy hónapig tart majd a fellángolás

Véget ért a Műanyagmentes július kihívás. Simon Gergely, a Greenpeace Magyarország munkatársa szerint, aki egy hónapig igyekszik minél kevesebb egyszer használatos műanyagot fogyasztani, az megismeri az alternatívákat, beletanul a műanyagmentes életmód fortélyaiba, így hosszú távon is sokkal tudatosabb lesz.
2019.06.22. 09:59

Megéri majd visszaváltani a műanyag palackot a szlovákoknak

Törvény készül a PET-palackok és italdobozok visszaváltásáról Szlovákiában. A parlament második olvasatba utalta az egyszer használatos italcsomagolásra vonatkozó betétdíjas rendszerről szóló jogszabályt. Ha elfogadják a törvényt, 2022-ben indulhatna a visszaváltás.
2018.07.29. 08:00

Műanyag-mizéria: szemléletformálásra van szükség

Összetorlódott PET-palackokra bukkantak környezetvédők a Marosnál; a szemét valószínűleg Romániából érkezhetett a folyóhoz. Legutóbb a Rábában és az Ipolyban mutattak ki mikroműanyag-szennyezést - mondta Szebenyi Péter, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány elnöke.
2018.05.30. 07:41

Drágulhatnak az ásványvizek

A folyamatosan emelkedő kőolajár és az euró erősödése jelentősen drágíthatja az ásványvizeket, mert egyre jobban nő a PET-palackok ára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018