INFORÁDIÓ 
2019. november 17. vasárnap
Gergő, Hortenzia

pénzügyminiszter

2019.10.01. 12:11

Nagy-Britannia felkészült a "kilövésre" pénzügyi értelemben is

Nagy-Britannia anyagilag készen áll majd az október végi kilépésre az Európai Unióból – még akkor is, ha szabályozatlan lesz a brexit. Erről beszélt a brit pénzügyminiszter, aki közölte: egy sor költségvetési lépéssel próbálják elkerülni a gazdasági sokkot.
2019.09.07. 16:47

Ez Varga Mihály receptje a fenntartható növekedéshez

A világgazdaságban lassulás van, de recesszió nincs, itthon fenn kell tartani a fiskális fegyelmet és meg kell őrizni a magas beruházási rátát a magyar gazdaságban - mondta Varga Mihály az 57. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén szombaton, Nyíregyházán.
2019.07.08. 22:16

Fontos figyelmeztetést küldtek az új görög kormányfőnek

Az új athéni kormánynak tiszteletben kell tartani a korábbi nemzetközi pénzügyi mentőcsomagok keretében tett vállalásokat - figyelmeztetett az eurócsoport elnöke a közös fizetőeszközt használó uniós tagállamok pénzügyminisztereinek brüsszeli ülése után.
2019.05.31. 12:47

Magyar euró: itt egy új időpont

A pénzügyminiszter úgy rendelkezett, hogy a pénztárgépek és a taxaméterek memóriájában az euró hivatalos pénznemmé tételének időpontját 2030. január elsejére emelik.
2019.03.13. 11:37

Jelentős adócsökkentés jön

Varga Mihály pénzügyminiszter törvényjavaslata csökkentené a tranzakciós illetéket, kamatadó-mentességet adna az állampírokra, amelyeket a lakástakarékok is forgalmazhatnának a jövőben.
2019.02.19. 11:50

Varga Mihály: sorskérdés a demográfiai trend megfordítása

A romló demográfiai helyzet hosszú távon válságba döntheti a magyar gazdaságot és a társadalmat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzügyminiszter. Varga Mihály szólt arról is, hogy a családpolitikai akcióterv 150-200 milliárd forintos terhet ró az idei és a jövő évi költségvetésre, de ezt a kormány boldogan vállalja, ha a magyar családok gyarapodását eredményezi.
2019.01.30. 11:39

Varga Mihály: csúcson a foglalkoztatottság

A rendszerváltozás óta nem dolgoztak olyan sokan a magyar gazdaságban, mint a tavalyi utolsó negyedévben, amikor 4 millió 481 ezer volt a foglalkozásban állók száma - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.
2018.06.19. 14:26

Újabb áfacsökkentést jelentett be Varga Mihály

Minden idők legtöbb egyszerűsítését tartalmazza a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslat, amelyet kedden nyújt be a Pénzügyminisztérium a parlamentnek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.
2018.05.03. 10:11

Nagy terven dolgozik a francia és a német pénzügyminiszter

Az Európai Unió jövő hónapra tervezett csúcsértekezletén a francia és a német kormány közös reformtervet akar előterjeszteni az euróövezet pénzügyi rendszerének javítására. Ennek érdekében a francia pénzügyminiszter az elkövetkező napokban Berlinbe látogat a fennálló nézetkülönbségek kiküszöbölésére. A terv egyik fő célja az Európai Stabilitási Mechanizmus szabályos valutaalappá történő fokozatos átalakítása. Eddig az Európai Stabilitási Mechanizmus hitelek folyósításával sietett a csőd szélére került uniós tagállamok segítségére.
2016.10.23. 11:10

Olasz miniszter: az EU válasszon az olasz és a magyar út között

Európának választania kell, vagy elfogadja, hogy a földrengés sújtotta és a migrációt kezelő Olaszországban az államadósság mértéke meghaladja az előírt szintet, vagy a "magyar utat" választja, amely falat emel a migránsokkal szemben - hangoztatta Pier Carlo Padoan olasz pénzügyminiszter a La Repubblica című lapnak adott, vasárnap megjelent interjúban.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018