INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

nak

2022.10.16. 20:28

Győrffy Balázs: a belvíz még mindig jobb lenne az aszálynál

Paradigmaváltásra és több száz milliárd forintos beruházásra van szükség Magyarországon ahhoz, hogy öntözéssel és a csapadékvíz talajban tartásával meg lehessen előzni az ideihez hasonló rendkívüli aszályos időjárást – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Arról is szó esett, hogy egy év alatt megduplázódtak, megháromszorozódtak az egy hektárra jutó termelési költségek a mezőgazdaságban az energia, a munkaerő és az importanyagok árának emelkedése miatt.
2022.10.16. 14:18

Pocsék éve van a magyarok két kedvelt gyümölcsének

Az elmúlt 10 év leggyengébb almatermése lesz az idei Magyarországon, az aszály a meggy terméskilátásait is jelentősen visszavetette – mondta az InfoRádiónak Kelemen Péter, a Fruitveb ügyvezető igazgatója.
2022.10.02. 07:26

Ha érett és feszes, nem fog csalódni

Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt a kora őszi csemege nemcsak finom, hanem egészséges is – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és zöldség-gyümölcsfogyasztást népszerűsítő programja, az Európai Friss Csapat.
2022.07.27. 15:30

Nagy felháborodás az olcsón kínált dinnye miatt

Középtávon megszűnhet a magyarországi dinnyetermesztés, ha a termelők nem tudják érvényesíteni költségeiket az átadási árban a kiskereskedelmi üzletláncok felé. Ez a probléma ismét felmerült, az egyik áruházlánc ugyanis megint letörte az árat, és kilónként 149 forintért kínálja a dinnyét - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke.
2022.07.06. 19:43

Visszaszerezheti régi piacait idén a magyar dinnye

Hivatalosan is elindult már Magyarországon a 2022-es dinnyeszezon, elkezdődött a szabadföldi görög- és sárgadinnye szedése. A termés a kánikulai melegben nagyon jónak ígérkezik – mondta a Nemzeti Agárgazdasági Kamara alelnöke.
2021.07.10. 14:46

Hét szupercella, 195 ezer villám

Az előzetes adatok szerint 21 helyről érkezett jégbejelentés a pénteki zivatarok nyomán - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2021.06.05. 21:55

Farkast kiált az agrárkamara, hűti a kedélyeket a nemzeti park

Komoly károkat okoznak a farkasok, ugyanis az elmúlt években különösen elszaporodtak – mondja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke –, még az emberre is veszélyesek lehetnek. A Bükki Nemzeti Park szerint a farkasok ugyanarra járnak, amerre szoktak, kárt is sokkal ritkábban okoznak, mint híresztelik.
2020.11.25. 13:49

Koronavírus-járvány: kibővítenék a támogató intézkedéseket, itt a javaslat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja a kormánynak, hogy a HORECA (szállodaipari és vendéglátó) ágazatot érintő gazdaságvédelmi intézkedéseket terjessze ki a szektor és a közétkeztetés beszállítóira is a veszélyhelyzettel fennálló védelmi korlátozások időszakára - közölte az agrárkamara.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018