INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

nak

2020.11.25. 13:49

Koronavírus-járvány: kibővítenék a támogató intézkedéseket, itt a javaslat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja a kormánynak, hogy a HORECA (szállodaipari és vendéglátó) ágazatot érintő gazdaságvédelmi intézkedéseket terjessze ki a szektor és a közétkeztetés beszállítóira is a veszélyhelyzettel fennálló védelmi korlátozások időszakára - közölte az agrárkamara.
2020.10.27. 13:08

A Halloween-tök veszélyeire figyelmeztetnek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja mindenki figyelmét arra, hogy körültekintően vásároljon, illetve egyen tököt, mert míg a sütőtök finom csemege, a dísztök kis mennyiségben is komoly rosszullétet okozhat.
2020.07.27. 16:49

Zalában megakasztotta az aratást az esőzés

Az esős időjárás lelassította Zala megyében a betakarítási munkákat, a szántóföldekre hullott nagy mennyiségű csapadék miatt a megye nagy részén leállt az aratás - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.
2019.10.22. 11:37

Sütőtök: fontos különbségre figyelmeztetnek

Egyre népszerűbb ősszel a sütőtökfogyasztás és október végén a halloween-tök faragása, ugyanakkor míg az előbbiek finom csemegék, addig a dekorációs célra szánt tökök közül nem mindegyik ehető és már kis mennyiségben is komoly rosszullétet okozhatnak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2019.07.19. 17:36

Rossz hírek érkeztek a kedvelt gyümölcsről, drágulás jön

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani a FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) közös prognózisa szerint.
2018.12.06. 12:25

Győrffy Balázs: milliárdokat mentett meg a magyarországi jégkármérséklő rendszer

Erősíteni kell a helyi gazdák szerepét a földforgalom ellenőrzésében – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő szerint éves szinten harmadával csökkent a jégkár aránya az összes mezőgazdasági kárbejelentésen belül.
2018.10.12. 08:01

Újabb fejlemény az illegális kutak ügyében

2020-ig hosszabbítaná meg az illegális kutak bejelentésének moratóriumát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – nyilatkozta Győrffy Balázs elnök az InfoRádiónak.
2018.09.04. 13:22

Nagy a gond az egyik kedvelt élelmiszerrel

A termőterületek öntözésével és az import áruk visszaszorításával erősítené meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a hagymatermelést - közölte a szervezet kertészeti osztályának elnöke.
2018.08.13. 16:17

Dinnye roadshow-t indít az agrárkamara

A termelőknek szóló oktatási kampányba kezd ősszel a Nemzeti Agárgazdasági Kamara. A cél az, hogy hosszabb távon júniustól szeptember közepéig elérhető legyen a magyar dinnye itthon, az import növekedése mellett.
2018.07.14. 20:25

Új, különleges dinnyefajták jelentek meg

Az utóbbi években 2-3 kilogrammal is növekedett az egy főre jutó dinnyefogyasztás Magyarországon – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályelnöke, a szervezett nyitott dinnyeföldek elnevezésű rendezvényének apropóján. Mártonffy Béla az InfoRádióban közölte: a termelők a dinnyeszezon nyújtására is törekednek.
2018.06.21. 06:00

Sokkal nagyobb lehetett volna a jégkár

Működött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jégkármérséklő rendszere június 7-e és június 13-a között Soltvadkerten és a település környékén - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke. Az érintett időszakban csaknem félezer hektáron érte jégkár a Bács-Kiskun megyei szőlőültetvényt.
2018.06.13. 11:36

Előbb lesz idén magyar dinnye

A tavaszi meleg hatására minden termék érésének kezdete két héttel korábbra került, így a dinnyénél is már június végén teljes lesz a magyar görögdinnye kínálat.
2018.05.09. 19:02

Alternatív célországokat keresnek a magyar sertésnek

A sertéspestis okozta károk enyhítése miatt ágazati összefogást kezdeményezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Állattenyésztési és Beszállítóipari Osztály Sertéságazati Alosztálya. A szervezet élelmiszeriparért felelős alelnöke az InfoRádiónak elmondta: az ügy érdekében alternatív értékesítési lehetőségeket keresnek.
2018.05.09. 09:54

Ez a különbség a magyar szamóca és a külföldi eper között

A magyar szabadföldi szamóca kisebb mennyiségben már ezen a hétvégén megjelenik a piacokon. A köznyelvben epernek hívott gyümölcs – valójában szamóca – jelenleg javarészt görög, spanyol importként kapható, illetve az utóbbi hetekben már a magyar üvegházi, fóliás szamóca is megvásárolható.
2018.05.02. 18:40

Sikerrel debütált az országos jégkármérséklő rendszer

Május elseje óta az egész országban működik a jégkármérséklő rendszer. A viharos időben kedden már több berendezés bekapcsolt. A részletekről Darabos Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatója beszélt az InfoRádióban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018