eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Varga Tamás szobrászművész 1996. június 6-án felavatott, Nagy Imre miniszterelnököt ábrázoló szobra a Vértanúk terén. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTI/Juhász Gábor

Elvitték a Nagy Imre-szobrot a Vértanúk teréről

Pénteken a reggeli órákban elszállították az Országház tőszomszédságából a Nagy Imre szoborkompozíciót.

A Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. a vonatkozó kormányhatározatnak megfelelően megkezdte a Vértanúk terének rehabilitációját. Ennek első lépéseként a Nagy Imre szoborkompozíciót újrafelállítás előtti restaurálásra csütörtök kora reggel elszállították - közölte Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője.

A mártír miniszterelnök emlékművét felújítása után nem a Vértanúk terén, hanem a Jászai Mari téren állítják fel, a tervek szerint még 2019. június 16. előtt. Az új helyszínt sokáig keresték, végül a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) december 7-én adta előzetes hozzájárulását a Vértanúk terének átépítéséhez.

Budapest, 2018. december 28.
Újrafelállítás előtti restaurálásra elszállítják Varga Tamás szobrászművész Nagy Imre szoborkompozícióját az Országház tőszomszédságából, a Vértanúk teréről 2018. december 28-án. Az alkotóval folytatott egyeztetés, a szükséges hozzájárulások beszerzése, valamint a terület előkészítése után kerülhet a mártír miniszterelnök emlékműve a Jászai Mari térre, a tervek szerint még 2019. június 16. előtt. A szoborkompozíció elszállításával megkezdődött a Vértanúk terének rehabilitációja.
MTI/Szigetváry Zsolt
Az alkotóval folytatott egyeztetés, a szükséges hozzájárulások beszerzése, valamint a terület előkészítése után kerülhet
át a mártír miniszterelnök emlékműve a Jászai Mari térre. MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy Imre szobrát 1996. június 6-án, a mártír miniszterelnök születésének 100. évfordulóján avatták fel az V. kerületi Vértanúk terén. Az emlékmű, amely Varga Tamás szobrászművész alkotása, három üzletember kezdeményezésére és anyagi hozzájárulásával készülhetett el.

Wachsler Tamás, a terveket előterjesztő Steindl Imre Program (SIP) Nonprofit Zrt. vezetője akkor azt mondta, a szobor helyén a vörösterror áldozataira emlékező Nemzeti Vértanúk Emlékművét állítják vissza. A Nagy Imre-emlékművet pedig a Jászai Mari tér déli, lipótvárosi területrészének geometriai középpontjában tervezik felállítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×