INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

néppárt

2020.05.04. 17:40

Bocsánatkérést vár Orbán Viktor

A Magyarország ellen zajló példátlan támadásról és dezinformációs kampányról, valamint az ezek alaptalanságát kimondó európai bizottsági állásfoglalásokról írt levelet Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó valamennyi párt elnökének - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
2019.04.01. 07:20

Ezt lépi a Fidesz a néppárti felfüggesztés után

A Fidesz tárgyalódelegációja terjedelmes dokumentumban tájékoztatja a nagyobbik kormánypárt politikáját és a magyar demokrácia helyzetét vizsgáló háromtagú európai néppárti bizottságot.
2019.03.14. 11:34

Orbán Viktor levelet írt a Fidesz kizárását kezdeményezőknek

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből. Írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját - értesült a Reuters.
2019.03.11. 22:14

Bármikor kezdődhet a sztrájk a Hankooknál - a nap legfontosabb hírei

Kedden jelennek meg a magyar közlönyben a családvédelmi akcióterv júliustól hatályos elemei – közölte a családügyi államtitkár. Bármikor határozatlan idejű sztrájk kezdődhet a Hankook dunaújvárosi gumigyárában. Megtalálták a vasárnap lezuhant etióp utasszállító feketedobozait. A nap legfontosabb hírei március 11-én.
2018.12.27. 17:42

Sokan újrázhatnak a Fidesz EP-képviselői közül

Nyilvánosságra hozta a Fidesz a párt európai parlamenti választási listáját. Huszonegy név szerepel rajta; Tőkés Lászlóé és Schöpflin Györgyé nincs köztük, egy kormánytagé viszont igen.
2018.10.29. 18:24

Schöpflin György: a Néppárt elfogadta Orbán Viktor álláspontját

Alkotmányos válság alakulhat ki Nagy-Britanniában a brexit miatt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schöpflin György. Az Európai Néppárt kiáll Orbán Viktor mellett, és a Fidesz nem hagyja el a pártcsaládot – véli a párt európai parlamenti képviselője, aki a pártcsaládon belüli feszültségekről is beszélt.
2018.09.18. 10:52

Lánczi Tamás: patthelyzet állhat be a kontinensen

Ma az Európai Unióban a szuperállam víziója és a nemzetek Európája koncepció áll szemben egymással – mondta a Századvég Alapítvány vezető elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában. Belpolitikailag jól jött a Fidesznek a Néppárttal való konfliktus, ugyanis ez összekovácsolta a kormányzópárt táborát – vélekedett Lánczi Tamás.
2018.09.07. 15:22

Kérdéses a Sargentini-jelentés kétharmados sikere Gyévai Zoltán szerint

A Bruxinfo főszerkesztője kérdésesnek tartja, hogy a Sargentini-jelentés jövő heti szavazásakor az Európai Parlamentben a dokumentum támogatói megszerzik-e a kétharmados többséget. Az EP legnagyobb frakcióját, a kormánypártok képviselőit is magába foglaló néppárti képviselőcsoportot erősen megosztja a jelentés.
2017.11.17. 19:26

Jól állnak az osztrák koalíciós tárgyalások

Jól haladnak a kozeratív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a jobboldali radikális Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) között folyó koalíciós tárgyalások, különösen a biztonsági és védelmi kérdésekben sikerült már számos ügyben egyezségre jutni - közölte Heinz-Christian Strache, az FPÖ vezetője pénteken Bécsben.
2017.10.15. 20:22

Néppárti győzelem az osztrák választáson

A szavazatok több mint háromnegyedének megszámlálása után Sebastian Kurz, a választást biztosan megnyerő Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője, a legvalószínűbb új kancellár bejelentette, hogy a győzelemmel járó felelősséget "nagy alázattal" felvállalja.
2017.04.29. 17:29

Orbán Viktor: Magyarországnak senki sem szabhat feltételeket

Az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján sikerült megvédeni Magyarország álláspontját - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az unióban maradó tagállamok szombati rendkívüli csúcstalálkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján.
2017.04.29. 12:13

A magyar kormány eleget kíván tenni az EB által támasztott feltételeknek

Orbán Viktor miniszterelnök leszögezte, hogy kormánya teljes mértékben eleget kíván tenni az Európai Bizottság (EB) által a magyar felsőoktatási törvény módosítása kapcsán támasztott feltételeknek - jelentette ki szombaton Brüsszelben Siegfried Muresan, a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt (EPP) szóvivője.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018