INFORÁDIÓ 
2021. január 17. vasárnap
Antal, Antónia

mozgás

2019.04.08. 06:00

Súlyos egészségügyi problémákat okoz az ülőmunka

Keveset mozognak a magyarok, pedig komoly problémákat előzhetnének meg vele. A sok ülés ugyanis ártalmas, és bár a pihenéssel kapcsoljuk össze, valójában merénylet a szervezetünk ellen, és súlyos gondokat okoz.
2019.03.22. 10:48

Túl sokszor amputálnak Magyarországon

Komoly célkitűzések vannak a mozgásszegény életmód és a dohányzás visszaszorítására - derült ki az amputációk számának csökkentését előirányzó tervekből.
2018.09.02. 17:41

Itt az iskolakezdés - a gyermekpszichológus tanácsai

Az óvoda utáni iskolakezdés nagy élmény a gyerekeknek, ugyanakkor számos kihívást is magában rejt - vélekedik Vida Ágnes gyermekpszichológus. A kezdeti várakozással teli időszakot követően gyakran fordul elő, hogy a kisiskolások fáradtságra, rosszullétre panaszkodnak, ebben segíthet, ha a gyerekek minél több időt töltenek mozgással a szabad levegőn.
2018.07.29. 10:09

A vezető halálokok az elhízásra vezethetők vissza

Továbbra sem változnak pozitívan a magyarok súlyfeleslegéről szóló statisztikák, az emberek több mint 55 százaléka súlytöbblettel és mozgás nélkül él – közölte a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke. Babai László szerint továbbra is nagyon sokan halnak meg az elhízás okozta betegségek miatt, és az emberek nagy része sajnos lusta, pedig be kell látni, hogy az egészségért mozogni kell.
2018.07.22. 15:55

Sose késő elkezdeni: mozgás időskorban

60 éves kortól hetente legalább két órát sportoljunk - mondta az InfoRádió által megkérdezett reumatológus, fizioterápiás szakorvos. Zolnay Péter szerint a mozgásszervi betegségek egyik gyógymódja maga a mozgás lehet.
2017.12.25. 11:16

Kicsi, de fontos trükkök az ünnepi ételsorokhoz

Decemberben talán a szokásosnál is több a kísértés; Mikulás-csokik, forralt bor és kürtős kalács az adventi vásáron, majd következik a karácsonyi sütés-főzés és a többnapos folyamatos evés. Érdemes megfogadni a dietetikus tanácsait, hogy az új évet ne bűntudattal és fogyókúrával kelljen kezdeni.
2017.10.08. 08:40

Ennyit kell(ene) mozogni

A legújabb, 17 országra kiterjedő vizsgálat igazolta az életmód orvoslás rég hangoztatott állítását, miszerint a mozgás akár életet is menthet - hangsúlyozta Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke.
2017.09.17. 08:01

Kisgyerekkortól kell tenni az infarktus ellen

A Magyar Kardiológusok Társasága szeptember utolsó hétvégéjén a Szívünk Napján a Fuss az iskoládért kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az elhízás veszélyeire.
2017.08.05. 13:36

Ne napközben, de mozogjanak a gyerekek nyáron is

A felmérések szerint nagyon sok gyermek hízik a nyári szünet alatt, holott a nyár szólhatna a sportolásról - mondta az InfoRádiónak a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. Balogh Gábor szerint nyáron a szülőknek olyan programokat kell szervezniük, amelyek aktivitásra ösztönzik a gyermeket.
2017.07.21. 15:34

Elképesztő: ennyi év pluszt jelent az egészséges életmód

Hét évvel meghosszabbítja az életet az egészséges életmód: az egészségesen élők ötvenéves korukban statisztikailag hét évvel hosszabb életre számíthatnak, mint a lakosság átlaga - derült ki egy amerikai adatokon alapuló kutatásból.
2017.01.30. 07:43

Rosszkedv ellen is mozogjon!

A hideg, a sok sötét könnyen szorongáshoz, tartós rosszkedvhez vezethet, Darabos Balázs, az Oxygen Wellness Indoor Cycling üzletágvezetője a mozgás boldogsághormont termelő hatására hívta fel a figyelmet.
2016.09.08. 21:00

Mozgással csökkenthető az alkohol káros hatása

Heti két óra mozgás részben ellensúlyozhatja az alkoholfogyasztás káros hatásait – legalábbis ezt állítják brit tudósok. Szakértők szerint a kutatási eredmény megerősíti azokat a vélekedéseket, hogy igenis érdemes népszerűsíteni a mozgást, még a káros szokásokkal bíró lakosság körében is.
2016.08.27. 15:05

Hogyan sportoljunk kánikulában?

Van néhány dolog, amit érdemes betartani, hogy a szabadtéri sportolás akkor se okozzon bajt, ha izzik a levegő.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018