INFORÁDIÓ
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka

mkke

2021.06.11. 12:55

Évtizedes csúcson a könyvkiadás, Arany János az aranyérmes

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) és a Tárki közös felmérése alapján a megkérdezett magyarok 31 százaléka több időt szánt olvasásra 2020-ban, mint a pandémiát megelőző évben. A növekvő olvasási kedv hatással lehetett a kiadott művek számának emelkedésére. 2010 óta tavaly jelent meg a legtöbb könyv (14 700), ugyanakkor a példányszámok évek óta csökkennek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) A könyvkiadás jellemzői című elemzéséből.
2020.12.11. 12:44

Sok a bizonytalanság a könyvpiacon

Mintegy harminc-negyven könyvkiadó felett lebeg Damoklész kardja – mondta a Világgazdaságnak Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.
2019.12.10. 16:23

Titkos adatokat követelnek a könyvkiadóktól

Jogi aggályokat fogalmazott meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének vezetője a köteles példányokhoz kapcsolódó új adatszolgáltatási előírásokkal kapcsolatban. A januártól érvényes szabályozást ért kritikák miatt keddre találkozót kezdeményezett a szakma képviselőjével az Országos Széchenyi Könyvtár felügyeletét ellátó miniszteri biztos.
2017.06.15. 07:00

"Abszurditás" - kiakadt a kormányzati válaszon a könyvszakma

Elutasította a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének több javaslatát a kormány. Tállai András államtitkár szerint a társasági adókedvezményre vonatkozó felvetést nem fejtették ki eléggé, a tanári könyvcsomagra nincs pénz, az iparűzési adókedvezmény ügyében pedig nem változott a kormány álláspontja.
2017.06.07. 15:30

Katasztrófa-forgatókönyvre lehet szükség a könyvszakmában

Továbbra is a kormány válaszát várja a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a korábban elküldött hatpontos javaslatára. Ebben a Könyvbazár adósságrendezésétől kezdve a társasági adókedvezmény kiterjesztéséig több, a könyvszakma számára fontos kérdést vetettek fel - számolt be az InfoRádió Aréna című műsorának felvételén Kocsis András Sándor, a szervezet elnöke és Péterfy Gergely igazgató. A teljes beszélgetés szerdán este hat órától hallható az InfoRádió Aréna című műsorában.
2017.03.02. 16:33

Orbántól vár segítséget a könyvszakma

Súlyos likviditási gondokat okoz a magyar könyvszakmának, hogy az Alexandra csoporthoz tartózó Könyvbazár Kft. több mint 3 milliárd forinttal tartozik a kiadóknak és a nyomdáknak, így áttételesen a szerzőknek is - mondta Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke.
2017.01.30. 18:33

Újabb fordulat az Alexandra-botrányban

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) azt javasolja, hogy az állam vásárolja fel az Alexandra cégcsoporttal szembeni követeléseket. A kormányzat jelenleg vizsgálja a felvetést.
2016.06.11. 22:29

MKKE: két éve stabilizálódott a könyvpiac

A válságot követően az elmúlt két évben stabilizálódott a magyarországi könyvpiac, amelyen mintegy 3-500 ezer olyan állandó olvasó van, aki évente legalább egy könyvet elolvas - mondta Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöke és a Kossuth kiadó igazgatója szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018