INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

magyarság

2020.12.16. 21:20

Szlovákiai magyar összefogás helyett összeomlás?

Elmaradt a szlovákiai három magyar párt – az MKP, a Híd és az Összefogás – nagy bejelentése, miszerint egyesülésükkel megalakul a a felvidéki magyarságot képviselő egységes új magyar párt. Közlés ugyan volt, de épp annak ellenkezőjéről, mint amire a közvélemény számított.
2020.06.24. 21:30

Határtalanul felkapott a kormány tanulmányi kirándulási programja

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerint kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt, több mint 2200 pályázat érkezett, és a kérelmek mintegy fele nyert el támogatást. A programra idén az erős magyar közösségek éve keretében 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre.
2019.11.15. 19:19

Máért: 2020 az erős magyar közösségek éve legyen

A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) elvárja a magyarországi politikai pártoktól, hogy a szomszédos államokban az ottani magyar közösségeket képviselő pártokat és jelölteket támogassák. Egyebek között ezt tartalmazza a szervezet 18. plenáris ülésén elfogadott zárónyilatkozat.
2019.08.10. 21:45

Kövér László: Magyarország elégette konfliktuspotenciálja egy részét

Az Országgyűlés elnöke szerint senki sem szereti a "balhés gyereket". Beszélt a születésszám növelésének módjáról is, kifejtve: nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.
2019.06.02. 13:55

Új információkra bukkantak az ősmagyarokról

A Julianus barát által Magna Hungariában, a Volga-Urál vidékén megtalált magyarok genetikai nyomaira bukkantak magyar és észt kutatók. Az eredményt leíró az MTA Magyar Őstörténeti Témacsoportja által jegyzett cikk a Scientific Reports-ban jelent meg.
2019.01.02. 12:45

Új időszámítás kezdődik a magyarságkutatásban - Kásler Miklós nyilatkozik

A Magyarságkutató Intézet fő célja, hogy a különböző szakágakban megszületett ismereteket összehozza, értékelje és magas tudományos színvonalon véleményezze. A kormány döntése értelmében az intézet főképp a honfoglalás előtti magyar történelemre és a magyarság őstörténetére fókuszál - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.
2018.05.23. 13:18

Kásler Miklós az EMMI új céljairól beszélt

Létre kellene hozni egy új intézményt a magyar eredettörténet kutatására az emberi erőforrások minisztere szerint. Kásler Miklós a Demokrata szerdai számban megjelent interjúban úgy fogalmazott: "egy nemzetet, amely tisztában van a múltjával és az eredetével, nem lehet félrelökni". Beszélt az egészségügyi rendszer átalakításáról és az oktatási együttműködésekről is.
2018.02.24. 13:25

Szilágyi Péter: a pedagógusok őrzik magyarságunkat

A pedagógusok őrzik, védelmezik magyarságunkat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Pedagógus expón.
2018.01.21. 21:40

Elkezdik a koalíciós tárgyalásokat Németországban - a nap hírei

A kormánynak van listája az illegális bevándorlást segítő szervezetekről - közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött a Német Szociáldemokrata Párt rendkívüli kongresszusa. Az Egyesült Államok után Európában és Ausztráliában is tüntettek a nők jogaiért.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018