INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

limnológia

2020.01.20. 09:55

Tiltásra volna szükség, itt a figyelmeztetés a szakembertől

Egy lerabolt tó csak rövid távon hoz gyümölcsöt, kevés ember számára - figyelmeztet a Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója, aki úgy látja, hogy míg a természetvédelem balra, a politikai hatalom jobbra megy, pedig tarthatnának egy irányba is.
2019.10.21. 10:49

Csak találgatnak a kutatók a balatoni rejtéllyel kapcsolatban

Egy nemzetközi színvonalú monitoring hálózat mielőbbi kiépítése nélkül tovbbra is csak sötétben tapogatóznak a szakemberek, ha történik valami a Balatonon, a Kis-Balatonon, vagy a tó befolyóin - mondta Jordán Ferenc, a tihanyi Balatoni Limnológiai Intézetet éprilisban kinevezett igazgatója.
2019.09.13. 14:54

Jó hír érkezett a Balatonról

A szeptember eleji lehűlés megállította az algák szaporodását a Balatonban, a legutóbbi, nyíltvízi mérések eredménye szerint drasztikusan csökkent az algatömeg a Keszthelyi-öbölben is, ahol korábban a legmagasabb értéket mérték - közölte Vörös Lajos, a Balatoni Limnológiai Intézet (BLI) kutatója.
2018.07.09. 05:47

Gondok vannak a Balatonnal

Pusztulnak a nádasok a Balatonon, ezért az állandó vízszint a felelős, a vándorkagyló-invázió pedig számos őshonos fajt kipusztított - tudta meg az InfoRádió Takács Pétertől, a Balatoni Limnológiai Intézet főmunkatársától.
2017.09.07. 10:01

Agresszív invázió a Balatonon

A magas vízszint jót tesz a Balaton ökoszisztémájának, a hormon- és gyógyszermaradványok viszont veszélyt jelentenek az élővilágra, amelyben időről időre felbukkannak inváziós fajok, a kínai kagyló például elterjedhetett akár egy kínai étteremből is.
2017.07.08. 08:15

Nagyszerű hírek érkeztek a Balatonról

A kánikulában is kiváló maradt a Balaton vizének minősége - közölte az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete. A kutatók arra figyelmeztetnek: meg kell osztoznunk az élővízen a Balaton növény- és állatvilágával.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018