eur:
391.33
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Algafoltok a Balatonon a Zala folyó torkolatánál, Keszthely külterületi településrésze, Fenékpuszta közelében 2019. szeptember 11-én. Az üledékből felszabadult foszfor lehetett a fő oka az augusztus végén megfigyelt rendkívüli algásodásnak a Balaton délnyugati területén - írta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoportjának két tagja az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak és az MTA-nak készített összefoglalójában.
Nyitókép: MTI/Varga György

Friss adatok jöttek a forró Balaton algahelyzetéről

Nőtt a fonalas kékalgák és a fecskemoszatok aránya a Balaton vizében, de pánikra nincs ok - írja a likebalaton.hu

A kutatók szerint júliushoz képest az algabiomassza augusztus elején már számottevően magasabb volt a Balatonban - írja a likebalaton.hu.

A Szigligeti- és Keszthelyi-medencében nőtt nagyobb mértékben az algák jelenléte a vízben.

A Balatoni Limnológiai Intézet szerint ezek az értékek még messze nem érik el a fürdővízben a megengedhető algamennyiséget, amelyet az Egészségügyi Világszervezet 75 mikro­gramm per literben határoz meg.

A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet átfogó kutatási programot indított azért, hogy megérthessék, miért tűnnek fel olykor váratlan helyen és időben különféle algaszigetek a tó vizében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×