eur:
368.35
usd:
344.39
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én, a harmadik Olvasás éjszakáján. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Súlyos döntést hozott a Libri

A 2016-ban alapított irodalmi díjakat a vállalat közleménye szerint idén már nem adják át.

A díjak odaítélése helyett 2023-tól a Libri-Bookline gazdasági erőforrásait olyan olvasásnépszerűsítő programokra összpontosítja, amelyek közelebb hozzák az olvasást a szélesebb közönséghez, és amelyek a kortárs irodalom mellett más műfajokkal is megismertetik a kultúra iránt érdeklődőket. Többek között ara is fel akarják hívni a figyelmet, hogy az olvasás a pillanatnyi élményen túl a mentális egészség megőrzéséhez is hozzájárul – közölte a társaság.

A Libri irodalmi díjakat az előző év legjobb magyar szépirodalmi könyvei érdemelték ki. A hétéves fennállása Libri-díjat nyert: Rakovszky Zsuzsa, Jászberényi Sándor, Tompa Andrea, Szvoren Edina, Láng Zsolt, Bereményi Géza, Krasznahorkai László. Minden évben közönségdíjat is kiosztottak, ezeket Bartis Attila, Kepes András, Bödőcs Tibor, Krusovszky Dénes és Grecsó Krisztián nyerte, Bödőcs és Grecsó kétszer is megkapta a közönség elismerését – írja a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Exkluzív
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 18:24
×
×
×
×