eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én, a harmadik Olvasás éjszakáján. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Súlyos döntést hozott a Libri

A 2016-ban alapított irodalmi díjakat a vállalat közleménye szerint idén már nem adják át.

A díjak odaítélése helyett 2023-tól a Libri-Bookline gazdasági erőforrásait olyan olvasásnépszerűsítő programokra összpontosítja, amelyek közelebb hozzák az olvasást a szélesebb közönséghez, és amelyek a kortárs irodalom mellett más műfajokkal is megismertetik a kultúra iránt érdeklődőket. Többek között ara is fel akarják hívni a figyelmet, hogy az olvasás a pillanatnyi élményen túl a mentális egészség megőrzéséhez is hozzájárul – közölte a társaság.

A Libri irodalmi díjakat az előző év legjobb magyar szépirodalmi könyvei érdemelték ki. A hétéves fennállása Libri-díjat nyert: Rakovszky Zsuzsa, Jászberényi Sándor, Tompa Andrea, Szvoren Edina, Láng Zsolt, Bereményi Géza, Krasznahorkai László. Minden évben közönségdíjat is kiosztottak, ezeket Bartis Attila, Kepes András, Bödőcs Tibor, Krusovszky Dénes és Grecsó Krisztián nyerte, Bödőcs és Grecsó kétszer is megkapta a közönség elismerését – írja a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×