INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

légkondicionáló

2019.11.16. 15:25

Veszélyesebb a beltéri levegő, mint a kinti

A kevés vagy nem megfelelő szellőzés miatt a beltéri levegő akár kétszer olyan szennyezett lehet, mint a kültéri - mondta az InfoRádiónak az LG légkondicionáló üzletágának értékesítési vezetője. Nagy Sándor József hozzátette: a levegőminőséget hatékonyan javítják a különböző légtisztító készülékek, valamint a modern légkondicionáló berendezések, amelyek nagy hatásfokkal szűrik ki az egészségre ártalmas szennyeződéseket.
2019.07.06. 18:19

Csak óvatosan az önfeledt hűsöléssel

Könnyen megbetegedhetünk, ha nem megfelelően használjuk a klímaberendezést – mondta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház orr-fül-gégészeti profilvezető főorvosa az InfoRádiónak.
2019.06.19. 06:00

3-as metró: nem kizárólag a klíma lehet a megoldás

Folyamatosan vizsgálják a 3-as metró utólagos légkondicionálásának lehetőségeit – jelezte a hétfői napon az Országgyűlésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Cseresnyés Péter arra reagált, hogy Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje több mint 30 Celsius-fokot mért egy járművön. A szerelvények klimatizálása műszaki és anyagi akadályokba ütközik, de az biztos, hogy legalább a szellőzésükkel kezdeni kellene valamit – nyilatkozta az InfoRádiónak a Metróért Egyesület elnöke.
2019.06.12. 11:00

Így hűtsd le a lakást klíma nélkül, fillérekből

Beköszöntött a kánikula, ezzel együtt egyre többen szenvednek a hőségtől. Akinek viszont most jut eszébe légkondit beszereltetni, az már elkésett: heteket, akár hónapokat kell ugyanis várni a szakemberekre. Ráadásul sokan vannak, akik anyagilag sem engedhetik meg maguknak a klímát. Tippeket adunk, hogyan lehet elviselni a hőséget, ha nem akarunk vagy épp nem tudunk vagyonokat költeni a légkondira.
2018.06.20. 06:00

Nem a klímán spórol a BKK

A klíma használatának szigorú szabályai vannak a tömegközlekedésben, és ezek betartását a megrendelő ellenőrzi is.
2018.03.16. 12:35

Tavasszal bajba kerülhet az összes munkahely

Megkezdődött a szellőztetések időszaka a munkahelyeken a tavasz beköszöntével és a klímaberendezések ellenőrzésének is itt az ideje. A jó levegő jelentősen növeli a munkavégzés hatékonyságát. Filep Zoltán vegyészmérnököt kérdeztük.
2017.08.13. 18:33

Újra jön a meleg - így ne legyünk betegek a légkonditól

A nyári hőhullámok megszaporodásával egyre több nyilvános helyre és lakásba kerül légkondi. A tapasztalatok szerint azonban sokan nincsenek tisztában a berendezés helyes használatával, ami akár egészségügyi kockázattal is járhat.
2017.08.04. 12:41

Kinyírja a klímaberendezések egy részét a mostani hőség

Több légkondicionáló berendezés, főleg a régebbiek lehetnek működésük határán, mivel ezeket korábban 32 Celsius fokos hőmérsékletre méretezték - értesült az InfoRádió a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségének főtitkárától. Várkonyi Nándor hozzátette: az extrém melegben többszörösére nőhet a meghibásodások száma, amit a nem megfelelő karbantartás is fokozhat.
2017.07.14. 12:55

Eldőlt, hogy szerelnek-e utólag légkondicionálót a 3-as metróba

A forró nyár ellenére nem is mérlegeli a BKV azt, hogy utólag légkondicionáló berendezést szereljenek a 3-as metró felújított szerelvényeibe. Marad a légcserélő, de majd csak akkor, ha visszaengedik a forgalomba a továbbra is tesztelt kocsikat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018