INFORÁDIÓ 
2020. november 25. szerda
Katalin

kibertámadás

2020.02.08. 17:27

Sikerrel hárítottak el egy kibertámadást Iránban

Ismét sikerrel hárítottak el Iránban egy kibertámadást, amely egy órán keresztül okozott zavart több internetszolgáltató működésében - jelentette be szombaton az iráni távközlési minisztérium.
2019.11.12. 13:25

Támadás a Munkáspárt ellen

Kibertámadás érte a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt informatikai rendszerét, éppen egy hónappal a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választások előtt.
2019.10.21. 21:08

Hekkerek hekkeltek meg hekkereket, és így kémkedtek

Irániaknak adták ki magukat, de valójában oroszok voltak azok a hekkerek, akik több országban próbálták feltörni kormányintézmények és cégek adatbázisait – állítják amerikai illetékesek.
2019.10.15. 21:07

Napi egymillió kibertámadásról panaszkodik a Huawei

Napi egymillió kiberttámadást szenvedünk el – ezt állítja a kínai technológiai óriás, a Huawei. A vállalat szerint a legtöbb hekker szellemi tulajdont próbált lopni, a Nyugaton gyanakvással szemlélt és az Egyesült Államok által szankciókkal sújtott cégtől.
2019.06.17. 09:36

Moszkvát nem izgatta fel az amerikai kibertámadások híre

Valóban több támadás intézett az Egyesült Államok az orosz energiahálózat ellen? A hétvégén erről írt a New York Times. Trump elnök tagadta és hazaárulásnak nevezte az állításokat, orosz részről nem erősítették meg azokat.
2019.03.20. 19:58

Brutális kibertámadás Székesfehérváron, leállt a gyár

Kibertámadás miatt leálltak kedden a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója, a Norsk Hydro IT rendszerei – beleértve a magyarországi, fehérvári termelőüzemet is. Még a cég honlapja is elérhetetlenné vált. 
2018.10.05. 12:21

Dühödt nyugati reakciók az állítólagos orosz kibertámadások miatt

Nyugati országok egy csoportja hevesen bírálta Oroszországot a neki tulajdonított kibertámadásokért. A holland hatóságok most közölték, hogy fél évvel ezelőtt meghiúsították, hogy orosz ügynökök bejussanak a vegyifegyvereket ellenőrző nemzetközi szervezet rendszerébe, majd hét embert kiutasítottak.
2018.10.04. 07:08

A nyugati demokráciák destabilizálásával vádolta a London Moszkvát

Az Egyesült Királyság szerint az orosz katonai hírszerzés (GU) felelős az elmúlt évek legsúlyosabb kibertámadásaiért, és Moszkva így törekszik a nyugati demokráciák stabilitásának aláaknázására - derül ki a brit Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC) csütörtökön ismertetett értékeléséből.
2018.09.05. 19:00

Nagy szabotázsakcióktól félnek Németországban

A külföldi kémtevékenység és a szabotázs fokozódó veszélyére hívta fel a figyelmet a gyáriparosok országos szövetségének elnöke Berlinben, a belügyminisztérium gazdasági vezetők számára rendezett értekezletén. Hasonló szellemben nyilatkozott az ország belső biztonságáért felelős alkotmányvédelmi hivatal vezetője is.
2018.07.16. 13:57

Putyin: kibertámadások millióit akadályozták meg a vb alatt

Mintegy 25 millió kibertámadást és más bűncselekményt akadályozott meg a labdarúgó-világbajnokság alatt a sportrendezvény szervezésébe bevont orosz informatikai rendszer - közölte Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018