INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

közterület-felügyelet

2021.03.13. 06:15

Eszeveszett bírságolást hozott a tavalyi év

Az ingyenes parkolás bevezetése utáni káosz csaknem megduplázta a szabálytalanságért megbírságolt autósok számát Budapesten. Kényszerből újra megkezdték a kerékbilincselést is a főváros közterület-felügyelői.
2018.05.02. 06:02

Akár bűncselekménynek is minősülhet a lomizás

Szabálysértés mellett bűncselekménynek is minősülhet, ha az elszállításra szabályosan kihelyezett lomot eltulajdonítják – mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szolgálati igazgatóhelyettese.
2017.05.26. 10:07

Újabb fordulat: visszajár a már befizetett bírság is

Hibás jogértelmezés miatt bírságolták meg a közterület-felügyeletesek a szabálytalanul kanyarodó autókat – tette egyértelművé Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén Vadai Ágnes (DK) kérdésére.
2017.04.28. 16:04

Óbudai kameraügy: a kerület szembeszáll Tarlóssal

A III. kerületi közterület-felügyelet vezetője szerint minden szükséges engedélye megvolt Óbudának arra, hogy szabályosan működjön a Budapest Közút által csütörtökön leszerelt kamera. Böjtös Zoltán közölte: a jelenlegi helyzetben önhatalmúlag nem szerelik vissza a kamerát.
2017.04.25. 13:25

Megdöbbentő bírságot fizetnek az autósok a fővárosban - itt a lista

Másfél milliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Csaknem 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és 4600 autó elszállítását kezdeményezték.
2017.03.31. 19:21

Ez hozhat változást az 50 ezres bírságok ügyében

Az óbudai polgármester szerint eddig a szabályoknak megfelelően büntette az autósokat a közterület-felügyelet a kamerák képei alapján. Bús Balázs azt mondta: lépéseket tett azért, hogy legyen VÉDA-kamera a Szentendrei úton, a gyorsulási versenyek megszüntetéséért.
2017.03.30. 09:49

Közterület-felügyelet - társulásban?

Lehet, hogy társulásban kellene működtetni a kerületi közterület-felügyeleteket - vetette fel a főpolgármester a térfigyelő kamerás büntetésekkel kapcsolatban.
2017.03.29. 16:32

Egyszerű trükkel meg lehet úszni az 50 ezres kamerás bírságot

Könnyen elkerülhető a közterület-felügyelők által kiszabott 50 ezer forintos közlekedési bírság, egyszerűen csak nem kell befizetni. Ekkor rendőrségi eljárás indul, csakhogy az ORFK álláspontja szerint a felügyeletek által használt kamerák képe alapján nem lehet objektív felelősségi alapon büntetni, csak ha ismert a vezető személye.
2017.03.29. 06:06

Jogi segítség a nagy dilemmához: befizessük-e az 50 ezres bírságot?

Még a szakjogász sem tud igazságot tenni abban, hogy a kötelező haladási irány megváltoztatása miatt megbüntetett budapesti autósok befizessék az ötvenezer forintos bírságot a közterület-felügyeletnek, ahogyan Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára javasolja, vagy ne engedelmeskedjenek a felszólításnak, amire Tarlós István főpolgármester biztatja őket. Kovács Kázmér ügyvéd szerint ez ugyanis hitkérdés, aminek egyetlen megoldás van: az, ha megváltoztatják a jogszabályt.
2017.03.28. 06:03

Házhoz menő lomtalanítás kellene, de az túl drága lenne

Tetten kellene érni a lomizókat, mert az, ha valaki egy kupac lom mellett közterületen ül, nem büntethető, csak az, ha éppen az autóba pakolják a lomokat – mondta az InfoRádiónak Böjtös Zoltán, a III. kerületi közterület-felügyelet igazgatója. A megoldást a házhoz menő lomtalanítás jelentené. Ez azonban nem kivitelezhető, mivel ehhez 50 százalékkal kellene megnövelni a gépparkot – mondta Dorogi Gabriella, a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. kommunikációs vezetője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018