INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

közép-európa

2021.02.09. 16:15

Nagy volumenű tervei vannak Kínának a közép- és kelet-európai régióval

Kína a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is kész együttműködni a közép- és kelet-európai régió országaival, akikkel tovább mélyítené kapcsolatait egyebek mellett a külkereskedelem, a klímavédelem és az oktatás terén is - mondta el Hszi Csin-ping kínai elnök a kilencedik Kína és Kelet- és Közép-Európa Országai (China-CEEC) csúcstalálkozón, amelyet videokonferencia keretében tartottak meg.
2021.02.09. 12:19

Orbán Viktor: "Ami egy évvel ezelőtt maszk és lélegeztetőgép volt, az most az oltás"

A koronavírus elleni oltásért folyó világszintű versenyről, Kelet és Nyugat konstruktív együttműködéséről, a szabad világkereskedelemről, a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokról és a kínai vakcina magyarországi felhasználásáról is beszélt a magyar miniszterelnök a kilencedik Kína–Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón.
2020.08.31. 18:37

Orbán Viktor: mi másképpen látjuk a jövő kérdéseit

Bár az elmúlt években nem születtek meg azok a válaszok, amelyek Európát versenyképessé tették volna, Lengyelország vezetésével Közép-Európa gazdasága sikertörténetet ígér - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szlovéniai Bledben.
2020.08.14. 22:02

Jó hír a világnak, rossz hír Közép-Kelet-Európának

Tavalyhoz képest több mint három héttel későbbre, augusztus 22-ére esik idén a túlfogyasztás világnapja, vagyis az a dátum, amikorra a Föld lakossága elhasználja a bolygó egyéves erőforrásait - olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében, amely szerint az emberiség ökológiai lábnyomának zsugorodása a koronavírus-járvány miatti korlátozások közvetlen következménye.
2020.08.10. 15:40

Sötét jövő elé nézhet Közép-Európa

Gyakoribbá és nagyobb kiterjedésűvé válhatnak a szélsőséges szárazságok Közép-Európában az évszázad végére, ha az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke nem csökken.
2020.07.07. 17:08

Szijjártó Péter: Közép-Európa az új világrend nyertesei közé kerülhet

A járvány lecsengését követően világgazdasági verseny indul a kapacitások újraelosztásáért, és a jó beruházási körülményeket, azaz alacsony adókat, politikai stabilitást és fejlett infrastruktúrát kínáló országok vonzereje megnő – fejtette ki a tárcavezető Lengyelországban.
2020.02.15. 19:00

Kívülállóként mondják, ha a Nyugat nem kap észbe, az unió szét fog esni

Európa súlypontja keletre tolódott, ezt Nyugat-Európának is meg kell értenie, különben az unió szétesik – ezzel a kérdéssel foglalkozik Emil Brix osztrák történész-diplomata és Erhard Busek volt alkancellár könyve. A kötet szerint Európa alapja nem lehet egy gazdasági közösség, olyan közös nézőpontra van szükség, ami összeköti az országokat.
2019.09.28. 16:45

Időutazó alkalmazás kicsiknek és nagyoknak

Kisfilm, gyerekeknek szóló füzet és egy vezetett sétákat is kínáló alkalmazás segít megismerni, milyen volt a világ 2700 évvel ezelőtt. A Duna-medence kora vaskori monumentális tájai című projektről és a magyarországi lelőhelyekről a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa beszélt.
2019.08.29. 20:09

Európában a vártnál is rosszabb az időjárási helyzet

Az előre jelzettnél gyorsabban melegszik Európa, ahol a klímaváltozás növeli a szélsőségesen meleg és csökkenti a szélsőségesen hideg napok számát - írták a Zürichi Műszaki Egyetem kutatói az amerikai geofizikai társság folyóiratában, a Geophysical Research Lettersben megjelent tanulmányukban.
2019.04.12. 10:04

Szokatlan poszttal jelentkezett Orbán Viktor

Egy díszvacsorával kezdődött csütörtök este Dubrovnikban a nyolcadik "16+1" csúcstalálkozó, Közép- és Kelet-Európa, valamint Kína vezetőinek legfelsőbb szintű gazdasági együttműködési fóruma.
2018.12.04. 17:15

A régió keményen üzent Oroszországnak

A közép- és kelet-európai országok felszólították Oroszországot, engedje szabadon az ukrán tengerészeket, és szolgáltassa vissza Ukrajnának a Kercsi-szorosnál nemrég elfoglalt hadihajókat - erről Andrej Plenkovic horvát kormányfő tett bejelentést Zágrábban, a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) elnevezésű regionális együttműködési tömörülés tagállamainak találkozója után.
2018.11.16. 19:04

Orbán Viktor: felértékelődik a régió ereje

A közép-európai régió erejének a hagyományos német-francia tengellyel szembeni felértékelődéséről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XVII., zárt ülésén Budapesten.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018