INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

könyvtár

2021.04.20. 12:49

Szerdától újra lehet könyvet kölcsönözni Budapesten

Szerdán újraindul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Könyvtári Cserepont szolgáltatása, amellyel az előzetesen igényelt, előjegyzett műveket a fővárosi bibliotékákba való belépés nélkül lehet kölcsönözni.
2021.02.09. 08:27

Nyitnak a fővárosi könyvtárak, de nem a megszokott módon

Járványügyi szempontból biztonságosan, a könyvtárakba való belépés nélkül lehet majd előzetesen igényelt könyveket kölcsönözni szerdától a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) könyvtári cserepontjain. Olvasóbarát intézkedésként az FSZEK hétfőtől ideiglenesen ingyenessé teszi az előjegyzést a leendő olvasók számára.
2020.07.15. 12:44

Nagy változás a könyvtárakban

Csütörtöktől újra lehet válogatni a polcokról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár már újranyílt bibliotékáiban, így nem szükséges előzetesen megrendelni a könyveket - közölte az intézmény.
2020.07.12. 16:14

Nagy tervek a nemzet könyvtárában

Roadshow-t indítana az Országos Széchényi Könyvtár értékeinek bemutatására az intézményt március óta igazgató Rózsa Dávid, emellett növelné a dolgozók létszámát és a bérezésükön is javítana. Beszélt a veszélyhelyzet alatt elindított kezdeményezéseikről is.
2020.06.13. 11:58

Új könyvekkel és türelmi idővel készül a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

A kormány tervei szerint június 15-től a könyvtárak is kinyithatnak – közölte az Index megkeresésére az operatív törzs. Az újraindulás konkrét szabályai azonban egyelőre nem ismertek. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár csak július elejére tervezi az újranyitást, három ütemben. Először a központi könyvtár, és a 14 legnagyobb könyvtár nyit majd ki, de azok is csak alapszolgáltatást nyújtanak majd.
2020.06.04. 17:34

Különleges fotókon elevenedik meg a 100 évvel ezelőtti világ

Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi fotót tesz közzé a Fotótér elnevezésű új tartalomszolgáltatás keretein belül az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018