INFORÁDIÓ 
2020. október 30. péntek
Alfonz

iskolaérettség

2020.01.29. 16:14

Vészesen fogy az idő az iskolaérettségi vizsgálatra

Fontos tanácsokat adott az időszűkében lévő szülőknek az InfoRádióban Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója, aki szerint teljes dokumentáció híján is elindítható az eljárás, és a bizonytalankodóknak is van hol tanácsot kérni.
2019.12.06. 12:15

Iskolaérettség: halasztást kért az ombudsman

Az iskolaérettség, a tankötelezettség kezdetének megállapítására vonatkozó új eljárásrend bevezetésének elhalasztását kérte a szaktárcától Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman szerint kérdéses, hogy a rendelkezés bevezetéshez szükséges feltételek minden érintett szervnél fennállnak-e, ezért a jelenlegi helyzet a jogbiztonság követelményével és a gyermek jogaival összefüggő visszásság, jogsérelem bekövetkezését valószínűsítheti.
2019.11.22. 15:56

Iskolaérettség: íme a kormány részletes magyarázata

Budapest agglomerációjában a legnagyobb arányú a lakosságnövekedés, a kormány ezért növeli az iskolai férőhelyek számát a főváros környékén - közölte az InfoRádióban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Elmondta azt is, januártól az Oktatási Hivatalhoz lehet küldeni a tanköteles korú gyermekek felmentési kérelmeit a beiskolázás alól. A szakértői cél: kiszűrni az indokolatlan felmentéseket.
2019.03.30. 14:59

Káros dogma, hogy a gyereknek jobb még egy évig az óvodában

Az óvodás korú gyermekek szülei gyakran vélekednek úgy, amikor iskolaérett korba kerül a csemetéjük, hogy hadd maradjon még egy évig az oviban, ne legyen idő előtt megfosztva a gyermekkorától. Igen ám, de ezt a közismert vélekedést a viselkedéspedagógus kimondottan károsnak tartja.
2017.08.31. 06:03

Elég érett a gyerek az iskolára?

Fizikális érettség, kognitív tudás és szociális készségek - ezt a három területet vizsgálják, amikor egy gyermek iskolaérettségét mérik fel. Gál Edit óvodapedagógus azt mondja: tapasztalataik szerint az utóbbi években a legtöbb gyermek a szociális érettség terén mutat elmaradást, ezen pedig a kortárs csoportokban való részvétel segíthet. A szakember hangsúlyozta: legjobban az óvodapedagógusok tudják felmérni, hogy egy gyermek megérett-e az iskolakezdésre.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018