INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

hulladékgazdálkodás

2021.02.22. 17:22

Kétharmaddal elfogadták a módosított hulladéktörvényt

Az Országgyűlés ismét szavazott az energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról, amelynek egyes passzusait az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek minősítette. Az ellenzéki képviselők számos kifogást hoztak fel, a kormánypártiak szerint a módosítással megfelelő a törvény.
2020.12.15. 12:09

Módosították az Alaptörvényt és számos lényeges területen új jogszabály született

Bentlakásos nevelő iskola az OPNI-ban, újfajta hulladékgazdálkodás, átalakuló mobilfizetési rendszer, változó választási törvény, adatbázis a közszolgálatban dolgozókról, állami vagyontárgyak ingyenes átadása, horgászati szabályozás, veszprémi Európa kulturális fővárosa programok – csak néhány további téma az Országgyűlés által elfogadott törvények és -módosítások közül.
2020.08.20. 21:28

Öt nagy területen látnak neki az illegális hulladéklerakás felszámolásának

Tisztítsuk meg az Országot! elnevezéssel projekt indul, amelynek részeként az öt leginkább szennyezett térségtípusban megkezdődik az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása - mondta az InfoRádiónak Boros Anita, építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.
2020.06.15. 15:56

Támogatást és szankciókat is tartalmazna az illegális szemétfelszámolási rendszer

A hatóságok és ellenőrzési szervek összekapcsolásával egy országos riasztási őrség létrehozását javasolja az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy felszámolja az illegális szemétlerakást. Ezzel párhuzamosan fejlesztenék a hulladékközpontok rendszerét is - mondta az InfoRádiónak Boros Anita fenntarthatóságért is felelős államtitkár.
2020.05.12. 07:27

Már van közműcég, amely jól járt a koronavírus miatti munkaerőpiaci folyamatokkal

A megváltozott munkaerőpiaci helyzetnek betudhatóan elkezdték feltölteni a már régóta meglévő szabad pozícióikat a hulladékgyűjtési és -szállítási közszolgáltató cégek - erről a trendről számolt be a Világgazdaság érdeklődésére az állami Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) és a fővárosi FKF Nonprofit Zrt. (FKF) is.
2019.11.28. 08:44

Sikeres volt a hulladékcsökkentési hét

Idén 30 országban összesen több mint 16 ezer akcióval zárult az Európai Hulladékcsökkentési Hét, Magyarország 410 szemléletformáló ötlettel kapcsolódott a kezdeményezéshez, ezzel mások mellett Lengyelországot és Németországot is megelőzve az ötödik helyen végzett - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára
2018.11.06. 20:47

Ombudsmani hivatal: több gond is van a hazai szemétszállítással

A magyarországi hulladékgazdálkodási közszolgáltatást vizsgálta az alapvető jogok biztosának hivatala. Az eredményről Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója számolt be egy közleményben. Jogi és működési aggályokat állapították meg és problémákat látnak az NHKV működésében is.
2017.09.28. 07:16

Nagy változás az egészségügyben - lapszemle

A sportolók egészségügyi ellátásának finanszírozását a jövőben nem a tb-alapból, hanem önálló költségvetési forrásból fedeznék – értesült a Magyar Idők.
2017.05.06. 09:16

Tisztulást hoz a hulladéktörvény

Tisztulást hoz a hulladéktörvény, a megyei jogú és a nagyobb városok többségében már kiépültek a szelektív gyűjtőrendszerek - közölte a Magyar Idők szombati számában.
2016.10.12. 16:00

Szemet szúrt a szemét a parlamentben

Az ideiglenesen kijelölt hulladékszállító társaságok gördülékenyebb működése érdekében módosítaná a kormány a közszolgáltatási törvényt, az ellenzék szerint azonban inkább új hulladékgazdálkodási rendszerre volna szükség.
2016.04.07. 08:17

Idén is megrendezik a kukanapokat

Idén is megrendezik a hulladékkezelők nyílt napját, a KUKAkulTÚRÁT, az eseményre április 8-án és 9-én várják az érdeklődőket - közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) nemzeti hulladékgazdálkodási igazgatósága az MTI-vel.
2016.04.01. 15:05

Tarlós módosítaná a hulladékgazdálkodási szabályozást

Várhatóan törvénymódosítást kezdeményez Tarlós István főpolgármester a készülő hulladékgazdálkodási jogszabály módosítása érdekében. A városvezető erről szokásos pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018