INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

háziállat

2021.03.27. 18:49

A brit mutáns veszélyesebb a házi kedvencekre is

Az egyik variáns szívproblémákhoz vezethet az állatorvosok figyelmeztetése szerint: nem az állatról emberre történő terjedés miatt aggódnak, hanem azért, hogy mi lesz a gazdik által megfertőzött háziállatokkal.
2021.02.10. 18:50

A kutyások sem dőlhetnek hátra az előttünk álló fagyos héten

Nagy kihívás lesz az utak takarítása a közelgő hideg idő miatt. Az InfoRádió összeállításából az is kiderül, hogy lesz-e elegendő gáz a fűtésre, és hogy miként kell gondoskodni a háziállatokról a következő bő egy fagyos hétben.
2021.01.05. 09:30

Milliói bánhatják, amiért meg akart szabadulni a kutyájától

Akár közvetlenül a megtalálók, akár az állatmentők visznek egy kóbor állatot a bécsi TierQuarTierba, mindig nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a gazdáját. Egy bécsi nő most valószínűleg nem igazán örül a sikeres nyomozásnak.
2020.04.19. 19:17

Rémhírek kaptak szárnyra, de nem ez a legnagyobb gond

Az állatok nem terjesztik a koronavírust, nem kapják el az embertől és nem adják tovább a kórt. Senki se szabaduljon meg emiatt a házi kedvencétől, és ha lehet, azért se, mert az állatmenhelyek is nehéz helyzetbe kerültek a járvány idején: nincs elég élelem az állatoknak és a sétáltatásukról sem tudnak gondoskodni.
2019.11.12. 06:20

Bizony a kutyát is "téliesíteni" kell

Többet kell adni nekik enni, de kabát csak a kicsikre kell. A karácsonyi sültekből nem ajánlatos agyonetetni a házi kedvenceket, de a felsózott járdákra is van "ellenszer".
2019.06.15. 10:42

Hőség: csak így bírhatják ki a háziállatok

Naponta többször kell friss vizet biztosítani és árnyas helyen kell tartani a kutyákat a nagy melegben, a sétáltatást pedig reggelre vagy estére időzítsék a gazdák. Szakmai segítség Seres Zoltántól, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjétől.
2019.02.22. 08:35

A macskák legyőzték a kutyákat

Nőtt az állatorvosi vállalkozások száma és több embert is foglalkoztatnak ezek a cégek - derül ki a céginformációkkal foglalkozó Opten felméréséből. Több százezerrel nőt az elmúlt években a családnál élő, nyilvántartott macskák száma Magyarországon, a kutyák létszáma azonban valamelyest csökkent.
2018.06.17. 15:22

Sok háziállat van veszélyben, és gazdájuk nem is sejti

A Kaspersky Lab az Opeepl kutatóintézettel közösen vizsgálta 15 országban és közel nyolcezer háztartásban, hogy miként hatnak a modern technológiák a kis kedvencek biztonságára. A vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy minden ötödik kisállat tulajdonosa használ valamilyen digitális eszközt kedvenceik megfigyelésére, ezek közül majdnem minden második valóban veszélyezteti az állatokat vagy a gazdájukat.
2017.06.19. 16:13

Felejtse el nyáron a "csak egy percre" gondolatot!

Nagyon megviseli a meleg a háziállatokat, ezért fontos, hogy naponta többször kapjanak vizet - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület. A szervezet elnöke az InfoRádióban elmondta: könnyen hőgutát kaphatnak az állatok.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018