eur:
393.16
usd:
362.57
bux:
65969.37
2024. február 29. csütörtök Elemér
Anonymous woman waist down shot of fishnet stockings standing on street corner at dusk with cars moving past. Lensbaby image
Nyitókép: Getty Images/tirc83

Ha nem kerestek eleget, verést kaptak a kiszolgáltatott prostituáltak

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélt el a Miskolci Törvényszék két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúciós tevékenységre kényszerítettek két ugyanott lakó lányt - közölte a törvényszék sajtószóvivője.

Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek a két későbbi sértettel. 2020 szeptemberében az elsőrendű vádlott ötlete alapján társával a két lányt - külső helyszínen - prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették.

A sértetteknek a cselekményt napi rendszerességgel, a vádlottak felügyelete mellett kellett végezniük. A megkeresett pénzt az elsőrendű vádlottnak adták át, aki amennyiben kevesellte az összeget, bántalmazta a két lányt, egy alkalommal a másodrendű vádlott is megverte az egyik sértettet - olvasható a közleményben.

Az elsőrendű vádlott a megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt, azokat a társával közösen fogyasztották el.

A vádlottak csaknem 2 millió forint vagyoni előnyt szereztek.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 4 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe az előkészítő ülésen tett beismerő vallomásukat.

Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a bíróság a társas elkövetést, az elsőrendű vádlott esetében kezdeményező szerepét és a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát - közölte a sajtószóvivő.

Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×