INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

gyógyítás

2020.07.31. 18:41

Óriási előrelépés az Alzheimer-kór elleni küzdelemben

Visszafordítható az Alzheimer-kórral járó emlékezetromlás, ráadásul még a betegség előrehaladott állapotában is - állapították meg ausztrál kutatók, akik egereken teszteltek egy új kezelési eljárást.
2020.01.12. 16:39

Az agysérülések kezelésénél hozhat új terápiákat egy magyar felfedezés

Egy új, az agysérülést érzékelő kommunikációs útvonalat fedeztek fel az agyban magyar tudósok. A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Neuroimmunológia Kutatócsoportja egyrészt új tudománytémát indított útnak az agyi immunfolyamatok vizsgálatával, másrészt a további kutatások új terápiák kidolgozásához vezethetnek a stroke és más idegrendszeri eredetű betegségeknél.
2019.11.26. 15:56

Újabb kétéves gyermek kapott SMA-kezelést a Bethesdában - fotó

A kórház a közösségi oldalán számolt be a beavatkozásról, amelyet Zente után a majdnem kétéves Hosszú Levente is megkapott. A gyermek a gyógyszer beadását jól viselte, jelenleg elkülönített környezetben lábadozik, és várhatóan szerdán hazamehet.
2018.05.16. 18:30

Most valóban megtalálták a rák ellenszerét!

Az immunrendszer teljes tumorölő potenciálját felszabadítja a kaliforniai Stanford Egyetem kutatói által kidolgozott kombinált immunstimuláns kezelés. A daganat által rájuk kényszerített bénulásból magukhoz térítve az immunsejtek úgy söprik ki a daganatot és annak áttéteit a szervezetből, mintha egy vírusfertőzést számolnának fel.
2018.03.13. 19:40

Ez lehet a végső csapás a daganatokra

Az amerikai Stanford egyetem kutatói olyan rákgyógyító koktélt dolgoztak ki, amely a szervezet immunrendszerét aktiválja a daganatok ellen. Tátrai Péter biológust kérdeztük.
2017.05.01. 19:50

A módszer, ami jobb a kemoterápiánál

Amerikai kutatások azt vizsgálják, hogy biológiailag lebomló nanorészecskék segítségével hogyan lehet átprogramozni az immunsejteket – más néven a T-limfocitákat –, hogy azok felismerjék és elpusztítsák a rákos sejteket. A nanotechnológiás immunterápia egyszer forradalmasíthatja a jelenleg használatos rákkezelési módokat is, ehhez azonban még nagyon sok kísérletre van szükség – mondta az InfoRádiónak Vértessy Beáta biokémikus, az MTA Enzimológiai Intézetének kutatója, a BME egyetemi tanára.
2017.03.09. 20:50

Új kísérletek indulnak a gyerekkori agydaganatok kezelésére

Több mint száz beteg bevonásával kutatást indít a Semmelweis Egyetem Kettes Számú Gyermekgyógyászati Klinikája. A gyermekkori agydaganatok genetikai hátterét kutatva azt reméljük, hogy a mostani 50 százalékos túlélési arányon nagyban tudunk javítani, és új gyógyszereket fejlesztünk ki a gyermekkori agydaganat kezelésére – mondta az InfoRádiónak Szabó András, a Semmelweis Egyetem Kettes Számú Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.
2016.12.06. 19:02

Mire (nem) jó a homeopátia?

Világszerte vita folyik a homeopátiás szerek használatáról. Az Egyesült Államokban nemrég elfogadtak egy szabályozást, amelynek értelmében a gyógyszerek dobozára csak tudományosan bizonyított tényeket szabad feltüntetni. Mandl József akadémikus, az Egészségügyi Tudományos Tanács elnöke szerint bár a homeopátiás szer nem hat, de nem is árt, és akkor ott van még a placebo-hatás is, vagyis a beteg gyógyszerbe vetett hite.
2016.12.06. 14:46

„Számunkra a humor a legkomolyabb dolog”

Pontosan 20 évvel ezelőtt, 1996. december 6-án a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány üdítő színfoltot vitt a hazai orvoslásba: ekkor kezdődtek meg a bohócdoktori vizitek a SE. I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán.
2016.10.13. 07:29

Így gyógyít a virtuális valóság

A kereskedelmi forgalomban elérhető VR-rendszerek segíthetnek legyőzni az olyan fóbiákat, mint a nyilvánosság előtti beszédtől, a magasságtól vagy a pókoktól való félelem - állapították meg a Melbourne-i Egyetem kutatói.
2016.06.19. 10:41

A lovak gyógyírt jelentenek a gyerekeknek

A mozgás és orientációs képességek fejlesztésére és az egészséges életmódra is tanítják a gyerekeket a fóti Lovasterápiás és Oktató Központ nyári táborai. A MOL Új Európa Alapítvány támogatásával megvalósuló tevékenységről Bozori Gabriella, a központ vezetője beszélt az InfoRádiónak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018