INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

finanszírozás

2022.10.04. 17:44

MNB-vélemény: már nem kellene annyi hitel az államnak

A negyedéves hiteligény 112 milliárd forinttal alacsonyabb az első negyedévinél, 327 milliárd forinttal az egy évvel korábbinál és 2020 első negyedéve óta a legalacsonyabb - vélekedik a jegybank.
2022.07.19. 13:15

Finanszírozási nehézségek fenyegetnek az építőiparban

A mikro- és kisvállalkozásoknak csak töredék része hitelképes, működésüknél még inkább hangsúlyossá vált az előlegek bekérése – figyelmeztet az ÉVOSZ hozzátéve: a finanszírozási problémát sok esetben felerősítik a hosszú alvállalkozói láncok késedelmes kifizetései, főleg a mikro- és kkv-szektor irányába.
2022.03.11. 08:26

Súlyos ellátási zavarokra figyelmeztetnek a segédeszközök piacán

A gyógyszergazdaságossági törvény módosítását kérik a kormánytól a gyógyászatisegédeszköz-forgalmazók, úgy vélik ugyanis, hogy az euró drágulása és a garantált bérminimum emelése miatt a jelenlegi segédeszköztámogatási rendszer fenntarthatatlan – közölte a Forgalmazók az Egészségért Szövetség.
2021.06.24. 07:43

Kórházszövetség: plusz források és több megbecsülés

A 90 éves Magyar Kórházszövetség a 33. háromnapos, zártkörű, csak a szakma számára nyilvános kongresszusa után egy több pontból álló állásfoglalást hozott nyilvánosságra, többek között arról, hogy külön finanszírozása lenne szükség a várólisták csökkentéséhez – számolt be az InfoRádiónak a szervezet elnöke.
2020.12.30. 12:55

Gyökeresen átalakult a hazai egészségügyi ellátás

Mintegy fél tucat rendelettel a kormány „átrajzolta” az egészségügyi ellátórendszer teljes palettáját. Az egészségügyért felelős miniszter jogkörei nagyjából néhány intézményvezető kinevezési okmányának aláírására korlátozódott, miközben a szakmai irányítással, a finanszírozással kapcsolatos jogkörök szinte mindegyike az Országos Kórház Főigazgatóhoz kerültek.
2020.11.19. 16:15

Felemás az egészségügyi rendszer átalakításának fogadtatása

Az érintettek üdvözölték az egészségügyi rendszer átalakításáról szóló, szerdán életbe lépett jogszabályokat, ugyanakkor néhány területen aggodalmuknak is hangot adtak, többek között az ellátórendszer finanszírozásával kapcsolatban egy, a témában tartott konferencián.
2020.11.19. 11:55

Az MTA üdvözli, hogy új alapkutatás-finanszírozási rendszer van tervben

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) üdvözli az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szándékát, amely az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) pályázati értékelésének felügyeletét az MTA égisze alatt létrejövő, önállóan működő bizottság hatáskörébe utalná.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018