INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

főpolgármester

2021.09.17. 13:06

Karácsony Gergely: "Magyarország ellen, a jogállamiság működésével kapcsolatban, az Európai Bíróság hamarosan dönt"

Komoly tétben mernék fogadni, hogy az Európai Bíróság még a választások előtt meg fogja állapítani, hogy a magyar kormány szisztematikusan leépítette a jogállamot, és akkor Magyarországnak és az Európai Uniónak rendeznie kell a viszonyát – mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Az MSZP‒Párbeszéd‒LMP miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, miért nem jó elképzelés az, hogy feles törvényekkel próbáljanak meg módosítani kétharmados jogszabályokat, elmondta, hogyan működne együtt Gyurcsány Ferenccel, és kitért a fővárosi közlekedési dugók ügyére is.
2021.04.12. 18:25

Tarlós István: amit Gyurcsány Ferenc nem akar, azt a főpolgármester nem tudja átvinni a közgyűlésen

Tehetnek akárhány feljelentést, tiszta lelkiismerettel állunk elébe – jelentette ki Tarlós István volt főpolgármester, az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott. Szerinte nincs magyarázata a Lánchíd-felújítás késedelmének, és már a kampány miatt nem működik az általa megálmodott Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa.
2021.01.21. 16:04

Karácsony Gergely: a következő hónapban kiderül, indulok-e a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Nekem nincsenek ilyen terveim, ugyanakkor másoknak vannak velem terveik – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltválasztásáról Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A főpolgármester beszélt a Lánchíd-felújítás költségeiről, a 3-as metró klimatizálásának akadályáról, a dugódíjról és arról, hogy a kormányzati elvonások és a járvány miatt fel kell-e használni főváros tartalékait.
2020.12.06. 20:29

Kováts Adél vezetésével folytatódhat a Radnóti kiteljesedése

A főpolgármester döntése szerint újabb öt évig vezetheti a Radnóti Miklós Színházat Kováts Adél, aki az InfoRádiónak azt mondta: a teátrum ezután is bemutatkozási lehetőséget biztosít a kortárs drámaíróknak, és teret ad a női alkotóknak.
2020.10.16. 15:22

Tarlós István: Nekünk sem volt mindenre pénzünk, csak nem panaszkodtunk állandóan

Nem szeretném az utódomat kritizálni és különösen nem bántani, de most évekig, ha nem készül el valami, annak oka vagy a járvány lesz, vagy az, hogy mi korábban nem csináltuk meg, vagy hogy a kormány nem ad pénzt – mondta Tarlós István volt főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért miniszterelnöki megbízott arról is beszélt, hogy milyen állapotban adták át a fővárost, hogy mi a helyzet a hidak esetében, és hogy miért nem épül gát a Nánási úton.
2020.10.13. 11:01

Karácsony Gergely: köszönöm, Budapest – videó

Ma egy éve, hogy a budapestiek többsége bizalmat szavazott az önkormányzati választások alkalmával Karácsony Gergelynek. A főpolgármester ennek alkalmából tett közzé videót a közösségi oldalán.
2020.07.23. 15:31

Karácsony Gergely a BKV túléléséről, a 3-as metró izzasztó helyzetéről és a miniszterelnök-jelöltségről

Remélem, hogy a koronavírus-járványt kibírja a BKV – mondta Karácsony Gergely, mert csak a jegybevétel-kiesés 25-30 milliárd forint lesz. Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában közölte, a kért négymilliárd forintos állami plusztámogatás elmaradása miatt lett érvénytelen a Lánchíd közbeszerzése, míg a 3-as metró felújítását és a klimatizálását is egy-egy jogvita gátolja, és beszélt arról is, miért nem akar indulni a 2022-es parlamenti választáson.
2020.07.07. 15:17

Karácsony Gergely: senki ne vegye félvállról a vírust

Továbbra is indokolt a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendelkezések betartása, így a maszkviselés az üzletekben, gyógyszertárakban és a tömegközlekedés használatakor – hívta fel a figyelmet a főpolgármester.
2020.04.16. 08:28

Tarlós István: folyamatosan másra mutogatni, az egy idő után hiteltelen

Az elmúlt hetekben éles politikai vita alakult ki arról, hogy a különleges jogrend idején milyen felelősség hárul a mindenkori főpolgármesterre. Tarlós István, Budapest előző főpolgármestere szerint nem lehet elmenekülni a politikai felelősség elől, viselni kell azt bármilyen helyzetben.
2019.12.17. 15:46

Fürjes Balázs: több igent kaptunk a fővárostól, mint visszautasítást

Több vitás kérdésben is közeledtek az álláspontok a kormány és a főváros között a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa legutóbbi ülésén - hangsúlyozta az InfoRádióban a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018