INFORÁDIÓ 
2020. november 30. hétfő
Andor, András

evangélikus

2020.03.10. 16:42

Orbán Viktor az evangélikus egyház vezetőivel találkozott

A magyarországi evangélikusok közfeladat-ellátását méltatta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Kondor Péter evangélikus püspököt és Font Sándort, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőjét - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
2019.12.24. 10:11

Fabiny Tamás: a világ ma is tele van várakozással

Az egyházak közéleti szerepéről, az egyház-finanszírozás sajátosságairól, az üldözött keresztényekről és Európa szekularizáltságáról beszélt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.
2019.08.28. 20:02

Vizsgálat indult Donáth László ellen

Tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez az evangélikus egyház Donáth László volt szocialista országgyűlési képviselő, evangélikus lelkész magatartásával kapcsolatban, Bevonják az érintett feleket és a gyülekezeteket is. 
2018.10.31. 08:04

Wittenbergbe viszi gondolatait Fabiny Tamás

A reformáció 501. évfordulója alkalmából Wittenbergben prédikál Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, azon a szószéken, ahol egykor Luther Márton.
2018.10.23. 15:50

Evangélikus szembenézés: kompromisszum vagy kollaboráció

Szembe lehet nézni azzal, hogy a kommunista diktatúra idején több egyházvezető is kompromisszumot kötött, vagy akár együttműködött a hatalommal - mondta a Károli Gáspár Református Egyetem professzora. Az evangélikus egyházban már több mint egy évtizede óta foglalkoznak a szocializmus időszakának feltárásával.
2018.04.01. 13:33

Missziós munkára biztatott Fabinyi Tamás

Az evangélikus püspök arról beszélt hogy misszió vár mindenütt, ahol pogány vagy szenvedő emberek várják az evangéliumot és a segítő szeretetet.
2017.12.24. 11:21

Fabiny Tamás: vigasztaló egyházra van szükség

Olyan egyházra van szükség, amely nemcsak az ünnepnapokon látszik, hanem vigasztaló egyházként képes jelen lenni az emberek hétköznapi életben - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke az MTI-nek adott karácsonyi interjúban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018