eur:
388.46
usd:
370.69
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga
E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration
Nyitókép: Bet_Noire/Getty Images

Megjelent az új iskolai tankönyvek jegyzéke

2400 kiadvány szerepel a listán.

Megjelent az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzék, amely negyven kiadó több mint 2400 kiadványát, köztük új fejlesztésű tankönyveket tartalmaz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a tankönyvrendelés a 2022/2023-as tanévre az előírásoknak megfelelően elindult, az iskolák a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. felületén rögzíthetik rendelésüket április végéig. A könyveket augusztusban szállítják ki az iskolákba - tették hozzá.

Azt írták: a tankkönyvkatalógusban a kiadványok teljes terjedelmükben megtekinthetők, és a tankönyvekhez készített mintatanmenetek, valamint a könyvekhez kapcsolódó CD-k, DVD-k tartalma is elérhető.

A tavalyi tanévhez képest 94 közismereti, 43 nemzetiségi és 32, sajátos nevelési igényű tanulóknak készült kiadvány, 42 nyelvkönyv - angol, német, spanyol, francia, japán és latin nyelven -, valamint további új - piaci szereplők, egyházi kiadók által fejlesztett - tankönyv is megtalálható. Emellett az orosz-ukrán háború miatt menekülő ukrán gyermekek nyelvoktatásához kétféle ukrán-magyar nyelvkönyv nyújt segítséget - ismertették.

Hozzátették: a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. és az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható tankönyvjegyzék megfelelő választási lehetőséget ad a pedagógusoknak és az intézményeknek ahhoz, hogy saját igényeik szerint alakítsák ki, mely tankönyveket használják.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a kormány az első osztálytól kezdve a középfokú oktatás befejezéséig - ahogy a 2020/2021-es tanév óta mindig - idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket valamennyi tanulónak.

Idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően elkészültek az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 21:20
×
×
×
×