eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration
Nyitókép: Bet_Noire/Getty Images

Megjelent az új iskolai tankönyvek jegyzéke

2400 kiadvány szerepel a listán.

Megjelent az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzék, amely negyven kiadó több mint 2400 kiadványát, köztük új fejlesztésű tankönyveket tartalmaz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a tankönyvrendelés a 2022/2023-as tanévre az előírásoknak megfelelően elindult, az iskolák a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. felületén rögzíthetik rendelésüket április végéig. A könyveket augusztusban szállítják ki az iskolákba - tették hozzá.

Azt írták: a tankkönyvkatalógusban a kiadványok teljes terjedelmükben megtekinthetők, és a tankönyvekhez készített mintatanmenetek, valamint a könyvekhez kapcsolódó CD-k, DVD-k tartalma is elérhető.

A tavalyi tanévhez képest 94 közismereti, 43 nemzetiségi és 32, sajátos nevelési igényű tanulóknak készült kiadvány, 42 nyelvkönyv - angol, német, spanyol, francia, japán és latin nyelven -, valamint további új - piaci szereplők, egyházi kiadók által fejlesztett - tankönyv is megtalálható. Emellett az orosz-ukrán háború miatt menekülő ukrán gyermekek nyelvoktatásához kétféle ukrán-magyar nyelvkönyv nyújt segítséget - ismertették.

Hozzátették: a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. és az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható tankönyvjegyzék megfelelő választási lehetőséget ad a pedagógusoknak és az intézményeknek ahhoz, hogy saját igényeik szerint alakítsák ki, mely tankönyveket használják.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a kormány az első osztálytól kezdve a középfokú oktatás befejezéséig - ahogy a 2020/2021-es tanév óta mindig - idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket valamennyi tanulónak.

Idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően elkészültek az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×