INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

egyeztetés

2021.06.16. 12:22

Budapestre is eljön egyeztetni Ursula von der Leyen

Az Európai Bizottság elnöke minden tagállamot meglátogat, hogy közösen tekintsék át a koronavírus-járvány okozta károk helyreállításának finanszírozását szolgáló nemzeti terveket – ezt az uniós bizottság elnöke jelentette be Brüsszelben.
2021.06.02. 08:10

Ilyennek szeretnénk a megújított Mester utcát

Több mint ezren töltötték ki a kérdőívet, és csaknem 5600 vélemény, illetve javaslat érkezett a BKK társadalmi egyeztetésén, amely a IX. kerületi Mester utca megújulásáról kérdezte a lakosokat, valamint a térség közvetlen környezetében rendszeresen közlekedőket.
2021.05.18. 21:33

Itt a lehetőség: bárki véleményt mondhat az Aquincumi hídról

A Fővárosi Önkormányzat minden lehetséges alternatívát megvizsgáló szakmai tervezést és társadalmi egyeztetést indított az észak-budapesti térség közlekedési hálózatának, ezen belül az Aquincumi hídnak a jövőjéről. A kérdőív célja, hogy a tervezők megismerhessék az érintett lakosság mindennapos közlekedési igényeit, problémáit, a várható konfliktuspontokat, amelyeket a tervezés során kezelni szükséges ahhoz, hogy a könnyebb közlekedés és a nyugodt, élhető városi környezet igényei egyszerre érvényesüljenek.
2021.05.07. 16:30

Palkovics László a magyar szociális intézkedésekről egyeztetett az EB képviselőjével

Magyarország a munkaerőpiaci szabályozás és a szociális jogok számos területén más megoldást alkalmaz, mint az EU-tagállamok többsége, bár az alapelvekkel és a célokkal egyetért – állapította meg az innovációs és technológiai miniszter pénteken Portóban, miután egyeztetést folytatott Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős európai bizottsági taggal a szociális kérdésekkel foglalkozó, csúcsszintű EU-tanácskozást megelőzően. A portugál elnökség célja, hogy uniós szintű egyetértést hozzon létre és menetrendet határozzon meg egyes szociális területeken.
2021.04.14. 18:10

Itt a nulladik lépés az Aquincumi híd ügyében

A tervek szerint májusban indul a társadalmi egyeztetés az Aquincumi hídról és az ahhoz kapcsolódó közlekedési hálózatról, vizsgálják majd azt is, hogy egyáltalán szükség van-e a dunai átkelőre – közölte a főpolgármester kabinetfőnöke szerdán egy online háttérbeszélgetésen.
2021.02.10. 14:19

Jávor Benedek felszólította a kormányt, terítse a lapokat

A kormány tervei nem tükrözik a főváros szempontjait, amelyeket az európai uniós forrásokból lehetne megvalósítani a következő EU-költségvetési ciklusban – hangsúlyozta Jávor Benedek, a fővárosi önkormányzat brüsszeli irodájának vezetője.
2021.02.10. 13:45

Karácsony Gergely levelet írt Orbán Viktornak

Arra szólította fel a főpolgármester a miniszterelnököt, hogy kezdjen egyeztetést a koronavírus-járvány okozta károk felszámolását célzó uniós helyreállítási alap felhasználásáról minden önkormányzati szövetséggel, és e nélkül ne nyújtson be programokat Brüsszelben.
2020.12.31. 07:00

Minimálbér-emelés: a munkaadók és munkavállalók kormányzati segítségre várnak

A jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséről szóló tárgyalások sikeres lezárásához nagyban hozzájárulna a kormányzati segítség, de az is fontos, hogy a munkáltatói és a munkavállalói oldal béremelési javaslatában vegye figyelembe a gazdaság helyzetét - mondta el a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) szerdai ülését követően egy-egy résztvevő a munkavállalói és munkáltatói oldalról az MTI-nek.
2020.12.14. 20:08

Változást kényszeríthet ki a járvány az olasz kormányban

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök egyeztetést kezd a kormánypártokkal hétfő délután a közös kormányzás folytatásának lehetőségeiről, miután viták merültek fel a koronavírus-járvány nyomán elfogadott európai gazdasági helyreállítási alapból érkező források felhasználásáról. A jobboldali ellenzék a választásokban látja a megoldást.
2020.10.22. 18:50

Fájó hírt kaptak a kormánytól az önkormányzatok

Nagyvárosi polgármesterekkel tartott egyeztetést Varga Mihály pénzügyminiszter, adta hírül bejegyzésében a miniszterelnök-helyettes közösségi oldalán. A találkozón részt vett többek között Debrecen és Kaposvár polgármestere is. Az egyeztetést követően derült ki, hogy 2021-ben a kormány nem ad támogatást az önkormányzatoknak a helyi tömegközlekedésre.
2020.09.14. 16:13

Az új budapesti Duna-hídról kérdezik az embereket

Társadalmi egyeztetést indít az új Duna-híd úthálózatának első, a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó szakaszáról a tervezést irányító Budapest Fejlesztési Központ (BFK).
2020.08.25. 16:15

Az NVI új elnökéről egyeztetne az MSZP

Az MSZP azt követeli, hogy haladéktalanul kezdődjenek egyeztetések arról, ki lépjen a Nemzeti Választási Iroda (NVI) augusztus 31-ei hatállyal lemondott elnökének, Pálffy Ilonának a helyére - mondta a párt budapesti elnöke kedden, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.
2020.08.05. 19:28

Megújul a Gubacsi híd és környezete - várják a véleményeket

Társadalmi egyeztetést indít a Budapesti Közlekedési Központ, mivel időszerűvé vált a Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd felújítása. Mivel a térségben több jelentős infrastrukturális beruházás is várható, ezért várják a térség komplex megújítását célzó közlekedésfejlesztési elképzeléseket, javaslatokat.
2020.05.16. 09:37

Orbán Viktor: ma fontos ügyekben döntünk

Orvostudományi vezetőkkel folytatott konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-helyzettel kapcsolatos soron következő intézkedésekről a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018