cukrász
Péksütemények morzsái mutatják az utat a mélyszegénységből a munka világába
Egy roma fiatalember közel száz szegény, hátrányos helyzetű gyereket tanít finomságokat sütni. Kis kedvességnek indult a járvány elején, most pedig már a Mutass jó példát díj jelöltségét éri a program, amelynek célja, hogy mélyszegénységben élő gyerekeket, fiatalokat segítsen szakmához, munkához.
Ilyen csokicsodákat alkot a világ legjobb cukrásza – videó
Egy belga csokoládékészítő-mestert választott meg a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet a napokban.
Ínycsiklandó sütemény lett Budapest desszertje
A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-át először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.
Megvannak Magyarország idei tortái – képek
A fanyar gyümölcsök dominálnak az idén a Szent István-napi tortákban. A birsalmás, Curiositas elnevezésű torta lett idén Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája pedig a Szentivánéji álom, amely fő összetevője a meggy.
150 éves Budapest leghíresebb cukrászdája
Ebből az alkalomból ma kiállítás nyílik az Auguszt család történetéről a Fény utcai cukrászdában.
Itt a legújabb magyar olimpiai aranyérem
Egy komáromi cukrász alkotását találták a legjobbnak Stuttgartban.
Auguszt József elmondja: milyen a jó fagylalt?
Tejen, cukron és tojáson kívül semmi nem kell a fagylalt alapjába - véli Auguszt József. A cukrászmester azt mondja: ami ezen kívül belekerülhet, az legfeljebb ízesítő: például vanília vagy kakaó. Gyümölcsfagylaltoknál alapvető, hogy igazi gyümölcsből készüljön - és ha az ő személyes ízlésére kíváncsiak, akkor vajas tölcsérben, édes tejszínhabbal. Más fagylaltokról, fagylaltozókról szóló interjúkat a cikk végén találnak.
Megkóstolná, ha paprikás lenne az Év Fagylaltja?
95 fagylalt versenyez az Év Fagylaltja címért. A szervezők idén nem határozták meg a kötelező ízeket, a cukrászok most szabadon alkothattak. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője az InfoRádióban elmondta: az emberek ugyan szívesen megkóstolják az új fagyikat, de a csoki és vanília még mindig a legnépszerűbb ízek között van.