eur:
378.33
usd:
345.45
bux:
57427.73
2023. november 30. csütörtök Andor, András
Selling delicious fresh ice cream by weight in a shop window, background, delicious
Nyitókép: Henadzi Pechan/Getty Images

Budapesti cukrász lett a világ legjobb fagylaltkészítője

Fazekas Ádám cukrász a győzelemhez vezető úton három éve indult el.

Egy tizenkét órán át tartó döntő után, amelyen a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt, a magyar induló nyerte a világ legjobbjának járó elismerést a Festival World Masters Finalon – idézi a Napi.hu a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó cége, a Carpigiani közleményét.

A győztes fagylalt Fazekas Ádám Frutta di Pistacchio fantázianevű édességkölteménye lett. A cukrász a budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza, ez a fagylaltja pisztáciakrémem alapul, amit tonkababbal és málnával bolondított meg az alkotó. A zsűri díjazta magyar cukrász technikai tudását, az édesség különleges összetevőit és ízét.

A cukrász nagy menetelése még 2018-ban kezdődött, amikor megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Az ezt követő éveben a Gelato Festival Next Generation verseny első helyét szerezte meg, amelyen a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel mérte össze tudását. Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.11.30. csütörtök, 18:00
Wéber Gábor
Forma–1-es kommentátor
Jön a hét legfontosabb napja - Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Jön a hét legfontosabb napja - Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Jó hangulatban telt ma reggel a kereskedés az ázsiai piacokon, és Európában, valamint Amerikában is emelkedhetnek a vezető részvényindexek. A mai nap azonban hozhat nagyobb elmozdulásokat, mivel az eurózónából és az Egyesült Államokból is inflációs és fontos foglalkoztatottsági adatok érkeznek. Kiemelendő a német kiskereskedelmi adat, Európa legnagyobb gazdasága ugyanis látványosan lassul.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×