INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

civil

2022.12.13. 06:24

A közép-európai civil szervezeteket erősítő programot indít az USA

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) olyan új, helyi kezdeményezéseket támogat Közép-Európában, amelyek célja a demokratikus intézmények, a civil társadalom és a független média, vagyis "az ellenálló demokratikus társadalmak pilléreinek megerősítése".
2022.09.07. 08:45

Októbertől pályázhatnak támogatásra a civilek

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 11 milliárd forintot meghaladó forrásaira október harmadikán nyílnak meg a pályázati felületek a Bethlen Gábor Alapkezelőnél. Ezt Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár jelentette be.
2022.01.07. 07:29

A mamutfenyők és a Nádas-tó miatt aggódnak a budakeszi buszsáv kapcsán

Budakeszi polgármestere a civilekkel és a lakossággal is egyeztetést kezd a Budapest Fejlesztési Központ útvonalterveiről, és javaslatokat vár alternatívákra is. A Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás szerint ugyanis veszélyben van két természetvédelmi terület is Budakeszin az új út miatt, amelynek minden nyomvonala valamilyen módon érinti a mamutfenyők és a helyi természeti oltalom alatt álló Nádas-tó környezetét.
2021.12.30. 10:32

Sz. Bíró Zoltán: a putyini hatalom a történelmi emlékezetet is igyekszik a felügyelete alá vonni

Az orosz legfelsőbb bíróság elrendelte a nemzetközi Memorial Intézet, az ország egyik legjelentősebb civil szervezetének bezárását. A Memorial azzal váltotta ki a kormány haragját, hogy információkat gyűjtött a sztálini rezsim ideje alatt meggyilkolt milliókról, és a több százezer név közé három olyan is bekerült, akik a nácikkal kollaboráltak.
2021.10.05. 12:31

Magyar György a Karácsony–Márki-Zay-paktumról: hát, ilyen játék nincs

Nem lehet menet közben átírni a szabályokat, a második fordulóba három miniszterelnök-jelölt jutott be, visszalépni lehet, párban indulni nem. Válaszolta érdeklődésünkre a Civil Választási Bizottság elnöke a Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter megállapodása kapcsán, miszerint a két politikus együtt indulna miniszterelnök-jelöltként az előválasztás második fordulójában.
2021.10.04. 16:23

Kiírták a civileknek szóló 2022-es pályázatokat

Megjelentek hétfő délelőtt a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022-es pályázati kiírásai - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Egy új támogatási formát is bevezetnek.
2021.09.30. 15:46

Magyar György: felkészülünk arra, hogy később lesz a második forduló

A pártoknak konszenzussal kell dönteni arról a javaslatról, hogy a tervezettnél később legyen az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol a miniszterelnök-jelöltet választják ki – mondta Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018