INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

brit parlament

2020.02.13. 21:29

Jóval többe kerül a Big Ben felújítása

Több millió fonttal is nőhet a londoni parlament ikonikus óratornya, a Big Ben helyreállításának költsége, miután a felújítása közben egy második világháborús bombát fedeztek fel, továbbá kiderült, hogy azbesztmentesítésére is szükség lesz - közölte a brit parlament.
2019.12.20. 16:44

Elfogadta a brexit-egyezség alapelveit az alsóház

Nagy többséggel jóváhagyta péntek délután a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, lehetővé téve, hogy az egyezmény januárban a ratifikációs folyamat következő szakaszába lépjen.
2019.11.05. 06:10

Megvan a brit alsóház új elnöke

Sir Lindsay Hoyle, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt eddigi képviselője lett a brit parlamenti alsóházának új elnöke.
2019.10.21. 09:12

A szombati pofon ellenére Boris Johnson újra próbálkozik a parlamenttel

Újabb és egyszerű „igen-nem” szavazást tartanak a brit parlamentben Boris Johnson miniszterelnök brexit-alkujáról. A brit miniszterelnök már ma meg akarja szavaztatni a képviselőket, miután szombaton akadályt emeltek a brit EU-kilépést szentesítő megállapodás elé.
2019.10.14. 15:45

Fontos részleteket mondott a királynő a brexitről

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról. Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök kormányának új programját II. Erzsébet királynő ismertette hétfőn a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában.
2019.09.26. 10:07

Boris Johnson heccelte a kiakadt képviselőket

Dühös jelenetek zajlottak a brit alsóházban egy nappal azután, hogy a Legfelsőbb Bíróság törvénysértőnek mondta ki parlament felfüggesztését. Míg az ellenzéki képviselők Johnson kormányfőt ostorozták, addig ő heccelődve felszólította őket: rendezzenek bizalmi szavazást ellene.
2019.09.25. 13:27

Máris összeült a brit parlament

Ismét összeült szerdán a brit parlament, miután a legfelsőbb bíróság előző nap ismertetett végzésében törvénysértőnek és semmisnek mondta ki a parlamenti ülésszak lezárásáról hozott kormányzati döntést.
2019.09.24. 15:35

Boris Johnson is megszólalt a bírósági döntés után

Boris Johnson brit miniszterelnök közölte, hogy nem ért egyet a brit parlamenti ülésszak lezárását törvénysértőnek minősítő legfelsőbb bírósági döntéssel, de tiszteletben tartja a határozatot.
2019.09.24. 13:22

Elemző: "felmérhetetlen szakaszba" jutott a brit politika

Azok után, hogy a brit legfelsőbb bíróság megsemmisítette a parlament felfüggesztését, a brexit most látható határidejéig hátra lévő folyamatok is teljesen megváltoznak, és felmerülhet, hogy Boris Johnson miniszterelnök félrevezette a királynőt.
2019.08.02. 08:19

Elolvadt Boris Johnson többsége

Egyfősre csökkent a 2017-es választások óta így is kisebbségben, az észak-írországi Demokratikus Unionista Párt (DUP) külső támogatásával kormányzó Konzervatív Párt és az alig több mint egy hete hivatalban lévő új miniszterelnök, Boris Johnson többsége a brit parlamentben egy időközi képviselőválasztás nyomán.
2019.05.09. 07:38

A Liverpool csodájával példálózott a támadott brit kormányfő

Nem hajlandó távozni, amíg át nem ment a parlamenten a brexitegyezmény – újra ezt közölte Theresa May brit miniszterelnök, akit pártjának több képviselője le akar mondatni. A kormányfő a Liverpool futballklub példáját emlegetve mondta azt, hogy még mindig hisz a sikerben.
2019.03.27. 23:28

Jóváhagyta a brit parlament a brexit elhalasztását

Nagy többséggel támogatta az alsóház, hogy március 29-én még ne lépjen ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból. A brexit dátuma azonban még nem ismert, és a módja sem, miután egyetlen alternatív javaslat sem kapott többséget. Íme a döntés részletei és a várható forgatókönyvek.
2019.03.18. 09:04

Theresa May nem adja fel és nem válogat az eszközökben

Megint a brit parlament elé akarja vinni a kétszer már megbukott brexit-alkut a brit kormányfő. Arra játszik, hogy egyre több kilépéspárti képviselő ismeri fel: ha nem fogadják el az uniós kilépésre a jelenlegi forgatókönyvét, akkor a szigetország az Európai Unióban ragadhat.
2018.08.14. 10:16

Autós hajtott a brit parlament kerítésének

Londonban kedd reggel, amikor már százak sietnek munkába, egy ezüst színű Ford Fiesta gépkocsi – a szemtanúk szerint 70 kilométeres sebességgel – megközelítette a Parlament épületét, de egy védő betontömbnek ütközött. A rendőrség azonnal akcióba lépett és egy fekete bőrű fiatalembert rángatott ki az autóból. Bilincsbe verve elvezették.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018