INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

bogár

2020.09.01. 06:14

Európában is ritka rovart találtak Nógrádban

Új és ritka, szarvasgombában szaporodó rovarfajt azonosítottak Nógrád megyében, a Kelet-Cserháton a Bükki Nemzeti Park szakemberei, szerencsére élőhelye is a park kezelésében található, így megóvása is biztosított.
2019.01.06. 18:58

A klímaváltozás miatt veszélyben az év rovara is

A havasi cincér fölényesen nyerte a szavazást az év rovara versenyben. A bükkfákat kedvelő bogarat leginkább a tarvágásos erdőművelés és a klímaváltozás fenyegeti – közölte Merkl Ottó, a Magyar Természettudományi Múzeum főmúzeológusa, a bogárgyűjtemény vezetője.
2017.01.09. 15:45

Akiket egyáltalán nem zavar az extrém hideg

Nem várható, hogy jelentősen csökkenne a kártevők száma a mostani hideg időszaknak köszönhetően. A néhány napig tartó extrém hideg ugyanis sokkal kevésbé ártalmas a rovaroknak, mint a hosszú nyári szárazság – mondta az InfoRádiónak Merkl Ottó, a Magyar Természettudományi Múzeum bogárgyűjteményének vezetője.
2016.12.02. 23:35

Megdöbbentő felfedezés az Antarktiszon

Egy eddig ismeretlen bogárfaj megkövesedett maradványait tárták fel a szakemberek az Antarktiszon, ahol soha ezelőtt nem találtak még futrinkafélék előfordulására utaló bizonyítékot.
2016.11.07. 22:24

Hitler sodort veszélybe egy bogárfajt

A náci Németországhoz kötődő relikviák iránti kereslet miatt került veszélybe egy Szlovéniában honos bogárfaj, amelyet annak idején Adolf Hitlerről nevezett el egy német gyűjtő.
2016.04.28. 17:40

Csubakka bevonul a tudománytörténetbe

Csubakkának kereszteltek el egy Pápua Új-Guineában felfedezett röpképtelen bogarat, amely a testét borító sűrű, szőrszerű kinövések miatt emlékeztette a kutatókat a Csillagok háborúja-filmek szőrős vukijára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018