eur:
391.96
usd:
362.29
bux:
65767
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb rovarinvázió riogatja a budapestieket

Ha nem lenne elég a poloskaszezon, jönnek a repülő csótányok.

Egyre több panaszos hívja egy eddig alig ismert bogár miatt a rovarirtó szakembereket. Az állatok eleinte csak a kertvárosi kerületekben tűntek fel, ám újabban egyre több helyen fordulnak elő.

„Először csak néhány kerületből kaptunk riasztást, főleg a II. kerületből, illetve Óbudáról és Kelenföldről, miszerint egy ismeretlen rovar lepte el a kerteket, ám az utóbbi időkben már Budaörsről és Budakesziről is hívnak minket” – nyilatkozta a bulvárlapnak az Artpooldesign Kft. kártevőirtó szakembere.

A lapp erdeicsótányok külsőre hasonlítanak a konyhában honos rokonaikra, ők azonban repülni is tudnak.

A rovarszakértő szerint egy szelíd fajról van szó, nem harapnak vagy csípnek, és más csótányfajokhoz képest betegséget sem terjesztenek. Egy kis gereblyézéssel és a lehulló gallyak összeszedésével csökkenthető a számunk a kertben, de célszerű lehet hivatásos rovarirtót hívni.

Támad a poloskák második generációja

Mint arról korábban az Infostart beszámolt, Magyarországon a nyár közepi hetekben fejlődtek ki a márványos poloskák második generációja, az invázió tehát nem hagyott alább.

Címlapról ajánljuk
Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Elindult a lakáspiac élénkülése - Egyre kevésbé éri meg kivárni

Elindult a lakáspiac élénkülése - Egyre kevésbé éri meg kivárni

A két éve indult fordulat 2023-ban leginkább korrekciót hozott a lakáspiacon, amiből már most látszanak a kilábalás jelei. Az OTP csoport évindító ingatlanpiaci sajtóeseményén a szakértők arról is beszéltek, hogy a javuló gazdasági, hitelezési környezetnek és a régi-új állami támogatásoknak köszönhetően a szektor már idén is növekedési pályára léphet, azonban az általános piaci fellendülésre valószínűleg 2025-ig várni kell.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×