eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Hens, hens in the farm, hens in the henhouse, rooster, cook
Nyitókép: wikoski/Getty Images

Több mint 130 tonna baromfihúst loptak el Kubában, és az utcán árulták

Ráadásul az ország jelenleg súlyos élelmiszer-ellátási gondokkal küzd; 33 ember ellen emeltek vádat.

Több mint 1600 dobozt loptak el egy állami tulajdonú raktárból Kubában, Havannában, a dobozokban összesen 133 tonna csirkehús volt - írja az Origo.

A tolvajok a kivételesen nagy zsákmányt az utcán árulták, a bevételből elektronikai eszközöket, például laptopokat, hűtőket, televíziókat vettek maguknak.

A kubai hatóságok nem közöltek a sajtóval minden részletet, de annyit elárultak, hogy a tettesek éjjel, valamikor éjfél és hajnali 2 között rámolták ki az élelmiszerraktárat. A húst teherautókkal szállították el, amik látszottak a biztonsági felvételeken.

A 133 tonna baromfi érzékeny veszteség a kubai gazdaságnak, a mennyiség az állami élelmiszerelosztó vállalat, a COPMAR tájékoztatása szerint a jelenlegi, központilag meghatározott árak alapján egy tartomány nagyjából egy hónapra elegendő, szintén központilag meghatározott szükségletét takarja.

Kubában jelenleg az élelmiszerhiány miatt szigorú jegyrendszer van érvényben.

A vádlottak között az állami vállalat magas beosztású dolgozói, valamint informatikusok, biztonsági őrök is vannak, és olyanok is, akik nem a vállalat dolgozói. Bűnösségük esetén akár 20 év börtönre is ítélhetik őket - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×