INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

andrej danko

2020.02.15. 17:51

Erős hátszelet kap az Európai Unió bővítése

A slavkovi hármak, vagyis Szlovákia, Csehország és Ausztria parlamenti elnökei Horvátországgal együtt támogatásukról biztosítják Szerbia és Montenegró belépését az Európai Unióba – mondta az országszövetség és Horvátország közös tárgyalása után Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke.
2020.02.12. 20:23

Nincs egyezség az isztambuli egyezmény ratifikálásáról

Nincs egyezség Szlovákiában abban a kérdésben, hogy az ország ratifikálja-e az isztambuli egyezményt vagy sem. A házelnök szerint az egyezmény nincs összhangban az alkotmánnyal, ezért nem válhat a szlovák jogrend részévé. Andrej Danko szerint a köztársasági elnök meg akarja várni, hogy felálljon egy olyan új kormány, amely ratifikálná az egyezményt.
2020.02.01. 14:55

Ismét magyar kártyával "játszanak" a szlovákiai kampányban

Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke a magyarok autonómia-törekvéseivel riogatja a választókat egy hónappal a szlovákiai parlamenti választások előtt. Arra szólította fel a választópolgárokat, ne adják a voksukat olyan magyar politikai pártra, amelynek Szlovákia déli régióinak önállósodása a célja.
2019.09.10. 18:07

Orbán Viktor: Hát elszúrtuk

A miniszterelnök a szlovák TA3 hírcsatornának értékelte az elveszített labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt.
2019.06.28. 19:04

Diplomáciai gikszer a szlovák házelnöktől

Diplomáciai bakot lőtt Andrej Danko szlovák házelnök, amikor meghívta Alekszandr Lukasenka fehérorosz államfőt a Szlovák Nemzeti Felkelés évfordulójáról való megemlékezésre. Zuzana Čaputová államfő szerint a protokoll nem ezt diktálja. Danko lépéséről a külügynek sem volt tudomása.
2019.06.28. 12:29

Szlovákia célja, hogy az EU magjába tartozzon

Szlovákia három legfőbb közjogi méltósága, Zuzana Čaputová államfő, Andrej Danko házelnök és Peter Pellegrini kormányfő csütörtökön egy közös nyilatkozat aláírásával elkötelezték magukat Szlovákia pro-európai és pro-atlanti irányultsága mellett.
2018.10.18. 15:09

Sargetini-jelentés: Pozsonyban zárulhat be a visegrádi kör

Andrej Danko szlovák házelnök a Szijjártó Péterrel való pozsonyi találkozója során ismételten megerősítette, hogy támogatja Budapestet a Sargentini-jelentésben megfogalmazottakkal szemben. A magyar külügyminiszterrel közösen megerősítették azt a szándékot is, hogy a nemzeti alapon szerveződő pártoknak szorosan együtt kell működniük.
2018.08.30. 20:50

Szélsőjobboldali párttal szemben lépne fel a szlovák házelnök

Andrej Danko a képviselők kijelentéseire vonatkozó mentelmi jog szűkítését, az antiszemitizmus pontos meghatározását kezdeményezi. Egyes szlovák parlamenti képviselők szerinte más államokat és más vallási meggyőződésűeket sértegetnek, részben azért, mert tudatában vannak a kijelentéseikre vonatkozó mentelmi jognak.
2018.07.06. 18:25

Szlovák házelnök: Jeruzsálemnek kell lennie Izrael fővárosának

Szlovákia kulturális és információs központot akar nyitni Jeruzsálemben. Erről az Andrej Danko házelnök vezette szlovák parlamenti delegáció döntött, amely hivatalos látogatáson vett részt a héten Izraelben. A Knesszet elnökével való találkozása során a szlovák parlament elnöke azt is elismerte, hogy Szlovákiában kétségkívül probléma az antiszemitizmus.
2018.04.18. 15:33

Újabb vihar a szlovák kormánykoalícióban

Rendkívüli elnökségi ülést tartott ma a Szlovák Nemzeti Párt, a hármas szlovák kormánykoalíció második számú pártja. Andrej Danko, az SNS elnöke az ülés utáni sajtótájékoztatóján élesen bírálta a Smer által jelölt miniszterelnököt, Peter Pellegrinit. Danko elmondta, nem érzi magát kényelmesen egy olyan koalícióban, ahol a sajtóból kell megtudnia, hogy lemond a koalíciós partnerének minisztere, vagy a rendőr-főkapitány.
2017.11.20. 16:37

Nagy port kavart a szlovák házelnök felszólalása

Nagy port kavart Szlovákiában Andrej Danko házelnök pár nappal ezelőtti moszkvai felszólalása az orosz dumában. A külügyminiszter szerint előzetes egyeztetésre lett volna szükség a beszéd előtt, egy másik kormánypárti politikus szerint viszont Dankónak nem lett volna szabad felszólalnia az orosz parlamentben.
2017.10.24. 20:49

Szlovákiának nincs alternatíva az EU-n kívül

Szlovákia csak a mag-Európán belül lehet befolyásos és öntudatos ország, a leglényegesebb problémákat nem lehet megoldani az Európai Unió támogatása nélkül. Ebben egyezett meg az ország három legfőbb közjogi méltósága, Andrej Kiska köztársasági elnök, Robert Fico miniszterelnök és Andrej Danko házelnök.
2017.08.21. 21:05

Még mindig akadozik a szlovák kormányzás

Úgy tűnik, mégsem oldódik meg a szlovák kormányválság. A pluska.sk információi szerint Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke azt közölte koalíciós partnereivel, hogy az SNS miniszterei nem vesznek részt a szerdai kormányülésen. Ez pedig újabb viszályt szíthat a Smer, az SNS és a Híd alkotta koalíciós pártok között.
2017.08.14. 22:02

Egyelőre nincs megoldás a szlovák kormányválságra

Kedden ül tárgyalóasztalhoz a három koalíciós pártelnök, hogy megoldást találjanak a Szlovákiában egy hete kirobbant kormányválságra. A háromoldalú egyeztetés múlt hét pénteken Robert Fico miniszterelnök betegsége miatt hiúsult meg, azóta csak találgatás folyik, és megy az üzengetés.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018