INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

alvászavar

2020.12.29. 13:07

Nem alszik jól mostanában? Talán teszteltetnie kéne magát

Az alvástudomány is keresi az összefüggéseket a koronavírus és az alvás területén. Már igazolható, hogy a koronavírus álmatlanságot okoz, és változásokat indukálhat az idegrendszerben is. Számos megfigyelés és tapasztalat arra enged következtetni: az alvásnak fontos szerepe lehet a világjárvány alakulásában.
2020.10.10. 15:23

Pocsék az „alvókánk”, pedig lenne rá megoldás

A járvány miatt még rosszabbul alszanak a magyarok, pedig Európában már így is sereghajtók voltunk a pihenés mennyiségét és minőségét illetően – erről is szó volt az országos alváskonferencián. A Magyar Alvás Szövetség elnöke szerint az alvásgondok hátterében akár komoly fogászati vagy fül-orr-gégészeti probléma is állhat, elhanyagolása pedig további betegségekhez vezethet.
2020.06.21. 20:48

Így alszik, illetve nem alszik a magyar

Egy üzlethálózat 6000 fős felméréséből érdekes következtetéseket sikerült levonni a magyarok alvási szokásairól. Íme, az eredmények!
2020.04.26. 17:39

Koronavírus: nehezen tér észhez reggelente? Akkor valami gond lehet

A karanténhelyzet az alvási szokásainkra, és így az ébren töltött idő minőségére is nagy hatással van – mondta el az InfoRádiónak a Magyar Alvás Szövetség elnöke. A társaság minden hétköznap délután online tanácsadással segíti a rossz alvókat.
2019.09.22. 08:05

Meg kell tanulnunk elősegíteni a jó alvást

Az emberek átlagosan egy órával többet aludtak száz évvel ezelőtt, mint most, ráadásul jelenleg nagyon sokan küzdenek alvászavarokkal – erre is felhívják a figyelmet az Alvás Világkonferencián. A rendezvényt szeptember 20-a és 25-e között tartják Kanadában.
2018.12.06. 19:42

Alvásproblémákat is vizsgálnak ezentúl a Szent János Kórházban

Alváslabor nyílt a Szent János Kórházban, az intézmény csecsemő- és gyermekosztályán szakmai csoport bevonásával vizsgálják a gyerekek alvási zavarai mögött meghúzódó okokat. A gyermekek mintegy 30 százaléka érintett valamilyen alvászavarban. Ezek kivizsgálása az agy fejlődése, a gyerek és a család életminősége, valamint a későbbi viselkedési és tanulási problémák megelőzése miatt is fontos.
2018.03.16. 15:33

Így szabadíthatjuk ki magunkat az alváshiány rabságából

A hosszú hétvége jó alkalom a pihenésre és hogy kialudjuk magunkat, sok függ azonban belső és külső tényezőktől is, például, ha a szomszéd nem ilyenkor kezdi a lakásfelújítást vagy tart házibulit. Vida Zsuzsannát, a Jóalvás Központ neurológus főorvosát kérdeztük.
2017.05.24. 05:25

Veszélybe került sok magyar autós jogosítványa

A közúti balesetek háttérben egyre többször az alvás alatti légzéskimaradás miatti elalvás áll. Erre már a jogosítvány megújításánál is figyelniük kell az orvosoknak. Egy kutatás szerint azonban a háziorvosok többsége nem végzi el a vizsgálatot.
2017.04.11. 13:26

Alvászavar: sokaknak kerülhet veszélybe a jogosítványa

A közúti balesetek hátterében egyre többször az alvási apnoe szindróma áll. Erre már a jogosítvány megújításánál is figyelniük kell az orvosoknak, bár saját bevallásuk szerint kevesen végeznek szűrést.
2017.04.04. 11:15

Újabb tragikus fejlemény a veronai buszbaleset ügyében

A veronai buszbaleset áldozatait gyászoló családok újabb fontos információt hoztak nyilvánosságra: a vélhetően a tragédiát előidéző sofőr egyhetes pihenés után alig két órája vezetett az ütközés idején, viszont egy másik körülmény elvonhatta a figyelmét.
2017.02.13. 18:21

Megdöbbentő: a hivatásos sofőrök ötöde szenved alvászavarban

Az alvászavar lehet oka a közlekedési baleseteknek - mondta az InfoRádióban a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság elnöke. A hivatásos sofőrök húsz százalékát érinti a probléma. Szakács Zoltán szerint a szűrésre megvan a mód, de van, hogy a járművezetők eltitkolják a problémát az orvosok elől.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018