INFORÁDIÓ
2021. május 12. szerda
Pongrác

állatok

2021.02.27. 10:48

Állatok és koronavírus: van félnivalónk?

Egyre többféle állat szervezetében mutatják ki az új koronavírust: a bennük esetlegesen mutálódó vírus emberre is terjedhet. Van félnivalónk, ha az állatvilágban is elkezd tarolni az új koronavírus?
2020.08.21. 08:20

Rég kihaltnak hitt állat egyedeire bukkantak

Egy tudományos expedíciónak sikerült néhány példányt begyűjtenie a fél évszázada kihaltnak vélt szomáli elefántcickányból Északkelet-Afrikában, az Afrika szarvának nevezett térségben.
2020.05.24. 06:00

Az emberiség úgy él, mintha 1,7 Föld állna a rendelkezésére

A Magyar Természet Napja mellett május 22-én ünnepelte a világ a biológiai sokféleség, vagyis a biodiverzitás nemzetközi napját, amely arra is figyelmeztet, hogy most zajlik a Föld hatodik kipusztulási hulláma. Az Európai Bizottság közben kiadta a Biodiverzitás Stratégiát, valamint a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát is, amely irányokat mutatna a károk mérséklésére, ám – részben a mezőgazdaságba való beavatkozása miatt – máris heves vitákat váltott ki a természetvédők, a gazdák és a politikusok között.
2020.02.21. 07:01

Rekord az Atlanti-óceánon

A kereskedelmi célú bálnavadászat betiltása óta nem látott számban gyűltek össze az elmúlt hetekben a kék bálnák a Déli-Georgia szigetnél.
2018.08.05. 15:50

Állatkerti trükkök a kánikulában

Hűsítő zuhanyt is kapnak az állatok a Fővárosi Állat- és Növénykertben, de van, amelyik ki sem mozdul medencéjéből a forró nyári napokon. Az intézmény szóvivője a látogatókat arra kéri, hogy vegyék figyelembe: az állatoknak is szükségük van ilyenkor a pihenésre, mivel a nagy meleg súlyos betegségeket is okozhat.
2017.06.27. 15:21

Így hűsölnek az Állatkert lakói

A Fővárosi Állat- és Növénykertben élő legtöbb állat kedveli a meleg időt, de jeges finomságokra, fürdőzésre nekik is szükségük van a kánikulában - mondta el az InfoRádióban Hanga Zoltán szóvivő.
2017.06.21. 06:20

Ők a legkiszolgáltatottabbak hőségriadó idején

Szigorúan ellenőrzik az állatok szállítását különösen a nyári nagy melegben -mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatvédelmi Igazgatóságának helyettes vezetője.
2017.03.07. 19:28

Néhány év, és valósággá válhat a Jurassic Park

Már csak néhány év és valósággá válhat a Jurassic Park. Ugyan nem a teljes park, de a gyapjas mamutot néhány éven belül feltámaszthatják amerikai tudósok. Egészen pontosan nem a gyapjas mamutot, hanem egy olyan lényt, amely külsőre és génjeit tekintve nagyon hasonlít a kipusztult mamutra és az ázsiai elefántra is.
2017.01.09. 14:04

Válságos állapotban a jégbe fagyott hattyú

Országszerte számos helyszínen, a Tisza-tavon, a Velencei-tavon, Nyíregyházán és Budapesten is kellett hattyúkat menteni. A hétvégén fényképsorozaton örökítették meg, ahogy a Hortobágyi Madárkórház egy önkéntese kiszabadít a jég fogságából egy hattyút. A madár nagyon legyengült. Miután kiszabadították, azonnal kapott antibiotikumot, illetve cukros infúziót, és elkezdték a visszamelegítését. De sajnos nincs sajnos jó állapotban a hattyú - mondta a Hortobágyi Madárkórház igazgatóhelyettese.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018