INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

áfa

2021.05.16. 13:05

Demeter Szilárd: rendszerlogikailag tesszük rendbe a kulturális szcénát

A kulturális áfa 5 százalékra csökkentése nagyban segítené a magyar kultúra és zeneipar talpra állását – hangzott el egy online konferencián, ahol Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos támogatásáról biztosította az érintetteket.
2020.06.26. 15:23

Változás a BKK-jegyek és -bérletek elszámolhatóságában

Július elsejétől csak akkor lehet elszámolni az utazási költségtérítéshez szükséges számlákat, ha azon szerepel a munkáltató adószáma, vagy a csoportazonosító száma (CSASZ), így akik a BKK jegyautomatáiból szoktak számlát kérni, azoknak most érdemes lehet új QR-kódot igényelniük.
2020.06.19. 18:18

Százmilliárdos hiányosságokat talált a NAV

A NAV 2019-es évkönyve szerint akadt dolga az adóhatóságnak, 80 százalék felett volt a feltárt ügyeskedésekben az áfa aránya. És a nyugtaadás is akadozott egyeseknél, 275 üzletet be is kellett zárni – írja a blokkk.com.
2020.06.09. 13:15

Évek óta nem tapasztalt jelenség a fővárosi lakáspiacon

A lakásépítések visszaesését várhatóan megállítja a kormány által bejelentett barnamezős övezetekben alkalmazható kedvezményes, 5 százalékos lakásáfa, ennek a pozitív hatása 2022-től érvényesülhet - mondta Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője.
2020.05.11. 12:31

Csökken az építőipar rendelésállománya

Folyamatosan csökken a megkezdett lakóingatlan-építések száma, de az állami, önkormányzati szférában is egyre több az eredményhirdetés nélkül záruló közbeszerzés, projekthalasztás. Az ágazat főleg az utóbbi szektorból várna új megrendeléseket, de a számlák gyorsított kifizetése mellett szükségesnek tartanák az áfacsökkentést, a rozsdaövezetre vonatkozó kedvezmény mielőbbi bevezetését is.
2020.02.03. 10:37

Látványosabb lett az infláció igazságtalansága

A Portfolio gazdasági portál a magyarországi árrobbanásról közöl cikket, és bemutatja, hogy miért érzi teljesen másképp az inflációt az alacsony jövedelmű fogyasztó, mint a jól kereső, továbbá miért örülhet az egészséges életmódot folytató és miért bosszankodhat az, aki dohányzik és alkoholt fogyaszt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018