eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Drogos ámokfutót üldöztek a rendőrök Zalaegerszegen, videóra is vették

Egy gyerek is utazott a kocsiban amellyel 25 percen át menekültek a rendőrök elől.

Kábítószer hatása alatt száguldott végig személygépkocsijával Zalaegerszeg belvárosán 2021 júliusának egyik délutánján az a szombathelyi férfi, aki a rendőri intézkedés elől menekülve, személygépkocsijában utasokat szállítva, több alkalommal is durván megszegte a közlekedési szabályokat – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a 33 éves büntetett előéletű férfi, akit korábban bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt már eltiltottak a vezetéstől, 2021. július 20-án a kora délutáni órákban az általa fogyasztott kábítószer hatása alatt vezette személygépkocsiját Zalaegerszegen, mellyel négy személyt – köztük egy kiskorút – is szállított utasként. A férfi több alkalommal is szabálytalanul váltott sávot, melyet a mögötte közlekedő rendőrjárőr észlelt, ezért intézkedni akart vele szemben. A férfi a rendőrségi gépkocsi megállásra utasító megkülönböztető fény-és hangjelzésének sem tett eleget, hanem a városon keresztül menekülni kezdett, és az ügyészek szerint a közlekedési szabályokat többszörösen és durván megsértő magatartásával öt személygépkocsi vezetőjének és utasainak testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ámokfutó férfi 25 percen át haladt a belváros utcáin az őt üldöző rendőrautó előtt, végül Zalaegerszeget Keszthely irányába elhagyva a 76-os számú úton, majd Zalaköszvényes külterületén haladt közel 130 km/h sebességgel, amikor a Keszthelyi Rendőrkapitányság egységeinek összehangolt akciójával sikerült őt megállítani.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben börtönbüntetés kiszabása mellett közúti járművezetéstől eltiltást is indítványozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×