eur:
393.07
usd:
372.05
bux:
55314.11
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

A legsúlyosabb büntetést kérik a csepeli hajléktalangyilkosra

A Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz egy 36 éves férfival szemben, aki 2021-ben egy csepeli parkban ismerősére támadt és kegyetlen bántalmazással kioltotta az életét.

A vádirat szerint a férfi és 48 éves társa hajléktalanként élt a XXI. kerületben; 2021. október 28-án az éjszakát a Görgey Artúr téren lévő parkban töltötték egy szintén hajléktalan férfiismerősük társaságában, aki aznap jött ki a kórházból.

Késő éjszaka a 36 éves férfi felébredt és „indulatba jött”, mert azt látta, hogy a sértett az akkor még alvó 48 éves férfi zsebébe nyúlt.

A dühös férfi kitartóan és

jelentős szenvedést okozva bántalmazni kezdte a kórházi kezelés után védekezésre képtelen sértettet.

A férfi a verést egy kis időre ugyan félbehagyta, amikor észlelte, hogy egy járókelő – aki röviddel ezután értesítette a rendőrséget – meglátta, később azonban folytatta, majd távozott a helyszínről.

Társa az egészet végignézte, érdemben nem avatkozott be, még csak segítséget sem próbált hívni.

A sértett a bántalmazás miatt életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a 36 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz.

Társa ellen segítségnyújtás – halált okozó – elmulasztása miatt emeltek vádat és azt indítványozzák, hogy a bíróság ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre – áll az ügyészségi közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×