eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

13 éves fiú rabolt

Rablás miatt vádat emeltek egy 13 éves ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövetés idején 13 éves fiú és társa, egy akkor 23 éves nő tavaly január 6-án a IX. kerület, Haller utcában figyelt fel a járdán haladó nőre. A fiú azzal az ürüggyel szólította meg a sértettet, hogy szeretné, ha felváltana neki 200 forintot. A nő elővette a pénztárcáját, amit a fiatalkorú társa a telefonjával megvilágított. Ekkor a fiatalkorú vádlott a nyitott pénztárcából egy hirtelen mozdulattal kikapott 11.000 forint készpénzt, egy ötezrest pedig eközben félbeszakított.

A sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, ezért az elkövető keze után kapott, ekkor azonban a vádlott nő rátámadt, ököllel többször megütötte őt a fejét és a mellkasán.

A sértett az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. Támadója a bántalmazását csak egy parkolóőr közbelépése miatt hagyta abba, majd fiatalkorú társával együtt elmenekült a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege a két elkövetőt rablás bűntettével vádolja.

A 13 éves vádlottal szemben a törvény szerint csak intézkedés alkalmazható, ezért vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a vádiratban az ügyészség, míg társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×