eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Némaságot fogadott a Teréz körúti robbantó

Némaságot fogadott a Teréz körúti robbantó

Csak a bírósági tárgyaláson, a sajtó jelenlétében hajlandó megszólalni P. László, aki a Teréz körúti robbantással gyanúsítanak - értesült a Magyar Idők.

– Csak a tárgyaláson, ha lesz egyáltalán, és a sajtó jelenlétében kíván elmondani az ügyben „egy-két dolgot” az ügyfelem – mondta a Magyar Időknek Brunner Tamás ügyvéd, aTeréz körúti robbantás gyanúsítottjának védője. Arra azonban nincs felhatalmazása, hogy ennél konkrétabban beszéljen P. László terveiről.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja P. Lászlót. Egyebek mellett DNS-azonosság is bizonyítja, hogy tavaly szeptemberben saját készítésű, szögekkel megerősített hatású pokolgépet robbantott távirányítóval a fővárosi Teréz körúton. A merényletben két rendőrtiszthelyettes súlyosan megsérült.

P. László nem kíván vallomást tenni, az ügyészeknek csak annyit mondott, nem ő követte el a robbantást.

A KNYF továbbra sem tűzte ki a védelem indítványozta antropológus szakértő bevonásával elvégzendő bizonyítási eljárást, mivel még további szakértői vélemények végleges elkészültére várnak. Mint megírtuk, a védelem azt szeretné, ha antropológus hasonlítaná össze P. László testalkatát, fejformáját és mozgását a merénylőről készült, a térfigyelő kamerák felvételein szereplő férfiéval. A DNS-re vonatkozó kérdéseikre sem kaptak még választ, mondja az ügyvéd.

Egy névtelenséget kérő kriminalista szerint P. László védekezési taktikájának része lehet a közvélemény befolyásolása a számára kedvező irányba. A nyomozó hatóság már az eljárás elején közölte, hogy „nem üzenget a sajtóban”, a beszerzett bizonyítékokkal nem a közvéleményt, hanem az ítélkező bíróságot kell meggyőzni.

A kriminalista szerint a gyanúsított nyilvánvalóan tudhat valamit a robbantással kapcsolatban, elképzelhető, hogy csak mostanra mérte fel, milyen következményei lehetnek annak, ha bűnösnek találja a bíróság. Az előzetes letartóztatásról döntő bíróság azonban nem automatikusan rendelte el a kényszerintézkedést.

A legkomolyabb érvek egyike volt, hogy tartani lehetett a bűnismétléstől. Ismert, P. László présházában házilag előállított robbanóanyagot találtak a tűzszerészek, a hírek szerint olyan összetételűt, mint amivel a tettes robbantott a Teréz körúton.

A kriminalista szerint P. László nem használ magának azzal, ha továbbra sem beszél a robbantásban betöltött esetleges szerepéről.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×