Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szörnyű családi tragédia Ácson - újabb részletek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két gyermeket, valamint egy férfit és egy nőt találtak holtan a Komárom-Esztergom megyei Ácson csütörtökön. A helyszínre mentőhelikoptert is indítottak, de már nem volt lehetőség az újraélesztésre. Az Index úgy értesült, hogy a gyerekek a nő egy korábbi kapcsolatából születtek, nevelőintézetben éltek, csak nyárra mentek haza. Az asszony férje, a két fiú vér szerinti apja, börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben Almásfüzitőn meggyilkolt egy benzinkutast.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a kisváros Dózsa György utcájában lévő családi házban a 6 és 8 éves gyermeket, a harminc év körüli felnőttek pedig akasztás következtében vesztették életüket. A gyanú szerint a férfi végzett két fiúval és a nővel. Erre utal, hogy a rendőrség nem keres elkövetőt.

A környéken azt beszélik, hogy a helyszínről egy idős embert elvittek a mentők, ő állítólag a férfi apja.

A Független Hírügynökség szerint a környéket lezárták a rendőrök és nem mondanak semmit. A szomszédok is csak hallottak az esetleges mészárlásról, a családot a megkérdezettek nem ismerték túl jól.

A rendőrség későbbre ígért hivatalos tájékoztatást. A helyszínen van Csöbönyei Imre polgármester is.

Az Index úgy tudja, hogy a mentőkhöz reggel 9 óra körül futott be a riasztás, három autót és két helikoptert küldtek a helyszínre. Amikor az első mentőautó kiérkezett, már csak a halál beálltát tudták megállapítani, újraélesztésre nem volt lehetőség.

Ezek után a két helikopter még a levegőben visszafordult, közölte kérdésünkre az Országos Mentőszolgálat. Az áldozatok esetleges sérüléseiről a mentőszolgálat nem adott felvilágosítást.

Az Index szerint a gyerekek a nő egy korábbi kapcsolatából születtek, nevelőintézetben éltek, csak nyárra mentek haza. A család segélyekből élt. A rendőrség hivatalosan egyelőre nem kommentálta ezt az információt.

A gyermekek anyja részt vett a helyi közmunkaprogramban, a kulturházat takarította és segélyből élt. Az asszony élettársával élt Ácson. Az asszony férje, a gyermekek vér szerinti apja börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben Almásfüzitőn meggyilkolt egy benzinkutast - közölte az Index.

A helyiek között az is elterjedt: a nő korábbi élettársa kijelentette, hogy ha az asszony kapcsolatot létesít a másik férfival, lemészárolja a családot.