Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rablógyilkosság egy Üllői úti lottózóban - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bűncselekmény áldozata lett az a férfi alkalmazott, akit egy fővárosi, XVIII. kerületi üzletben holtan találtak péntek délután - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese, aki egyelőre nem erősítette meg, hogy rablógyilkosság történt volna az Üllői úti, lottózóként is üzemelő boltban.

Kormos Endre azt mondta: a bűncselekményt az üzlet tulajdonosa fedezte fel, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket. A sajtóügyeletes tájékoztatása szerint az 58 éves férfi halálának okát az igazságügyi boncolás állapítja meg. Nem erősítette meg, hogy az alkalmazott testén késszúrások találhatók.

Közölte: tart a helyszíni szemle és a tanúkutatás. Vizsgálják azt is, hogy az üzletből tűnt-e el érték.

A rendőrség emberölés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, a bűncselekményt az üzlet tulajdonosa fedezte fel, amikor délután négy óra körül ment az aznapi bevételért, de az ajtót zárva találta. A tulajdonos kinyitotta a kulcsra zárt ajtót, és az üzletben, a földön fekve, holtan találta férfi alkalmazottját, akinek halálát feltehetően a több késszúrástól származó sérülés és bántalmazás okozta.

Az MTI helyszínről származó információi szerint a gyilkosság helyszíne egy olyan kis üzlet, ahol élelmiszert is lehet vásárolni. A bolt feletti táblán az olvasható: Csemege-Totó-Lottó.

Az MTI úgy tudja, a pénteken kirabolt lottózótól néhány száz méterre tavaly tavasszal egy másik, hasonló üzletet raboltak ki, és az elkövetőt a rendőrök még nem találták meg.

A mostani bűncselekmény helyszínétől nem messze, két évvel ezelőtt, karácsony előtt egy héttel rontottak be egy trafikba. Az ott dolgozó 46 éves nőt összeverték. Az áldozat a támadás során életveszélyes fejsérülést szenvedett, és sérüléseibe nem sokkal később a kórházban belehalt.