eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

13 ponty volt nála, holott egyet sem fogott

Ellenőrzést tartottak a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége hivatásos halőrei.

A március 25-i ellenőrzésnél az egyik csatornán horgászó férfi haltartójában a halőrök 13 (!) pontyot találtak, melyek összsúlya 28,75 kilogrammot tett ki.

Ez már csak azért is nagy probléma, mert azonos fajú nemes halból mindössze három darabot foghat ki és tarthat meg egy horgász, a férfi fogási naplóba viszont még az engedélyezett mennyiséget sem rögzítette - írja a szoljon.hu. A szabály az, hogy a bejegyzést a hal kifogását követően rögtön meg kell ejteni.

Ilyen esetekben a szövetség mindig megteszi a feljelentést a kormányhivatalnál, a horgász pedig ezzel a tettével több hónapra bukja az állami horgászjegyét és pénzbírságot fizethet – hangsúlyozta Donkó Péter, a KTVHESZ ügyvezető igazgatója.

"Szövetségünk a múlt évben mindegy 180 000 000 forint értékben 120 927 kiló halat telepített horgászvizeibe. Az értékesített területi jegyek árbevételének közel hetven százalékát fordítva a halállomány növelésére, jut bőven tehát hal a horgászainknak. Ezért is elfogadhatatlan számunkra azoknak a horgászoknak a hozzáállása, akik a megengedettnél több halat próbálnak hazavinni, illetve nem, vagy csökkentett súllyal írják be a fogási naplóba a fogást" – jegyezte meg Donkó Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×