eur:
387.33
usd:
356.85
bux:
66288.77
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Unsplash.com

Túl sokan klímáztak, elsötétült Buenos Aires egy része

Mintegy 75 ezer háztartás maradt áram nélkül egy késő nyári hőhullám miatt az argentin fővárosban és környékén kedden – jelentette az NT televíziócsatorna az áramszolgáltatóra hivatkozva.

Hétfőn rekordmagasra, több mint 29 ezer megawattra emelkedett az áramigény, mivel sokan kapcsolták be – egyebek mellett – a klímaberendezéseiket.

Argentínát jelenleg a déli félteke nyárutóján szokatlanul heves hűhullám sújtja. Az elmúlt napokban a napi minimum-hőmérséklet 28 Celsius-fok körül volt. Szombaton 38,6 fokot mértek, ami több mint száz éve a legmagasabb márciusi hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Julian Assange felesége: az én férjemet még meg lehet menteni

Tudósítónktól
Julian Assange felesége: az én férjemet még meg lehet menteni

„Navalnijt már nem lehet megmenteni, de az én férjemet még igen” – ezt mondta Julian Assange felesége. A WikiLeaks alapítója szerdán tett egy utolsó kísérletet, hogy megakadályozza kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol 175 év börtönt is kaphat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Gyengén kezdte a dollár a napot

Gyengén kezdte a dollár a napot

Az euróval szemben a héten egy fontos ellenállásról fordult a forint, míg a dollár esetében is egy fontos technikai szint áttörése adott teret a további erősödésre. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a KSH keresetekről szóló jelentése után hamarosan áru- és szolgáltatáskereskedelem adatokat közül a Pénzügyminisztérium. Emellett pedig európai és amerikai beszerzési menedzser index adatok, és inflációs statisztika is érkezik a nap folyamán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×