eur:
395.05
usd:
372.03
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A Gazprom akkor is szállít gázt Magyarországra, ha Moszkva és Kijev nem egyezik meg a gáztranzitról - a nap hírei

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményez a kormánnyal az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság. Május 22-ig adna haladékot az Európai Unió a brexitre.

A jövő évre is biztosított Magyarország gázellátása - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azután beszélt erről, hogy Moszkvában megállapodást kötött a Gazprom vezérigazgatójával arról, hogy az orosz állami vállalat akkor is szállít gázt Magyarországra, ha Moszkva és Kijev nem egyezik meg a gáztranzitról.

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményez az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság. A szervezet azt kéri a kormánytól, hogy öt napon belül jelölje ki az egyeztető eljárásban résztvevő képviselőjét. A bizottság az egyeztetések eredményétől függően dönt az esetleges sztrájk időpontjáról.

A kerékpáros barát közúthálózat továbbépítését és a MOL Bubi közbringa rendszer bővítését ígérte a főpolgármester. Tarlós István a Városi kerékpáros konferencián elmondta: az idén fővárosi forrásból további 16 gyűjtőállomás és 300 új kerékpár kerül forgalomba a MOL Bubi közbringa rendszerben.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet arról, hogy eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak. Az előterjesztés szerint a főváros elfogadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 11 milliárd 223 millió forintos vételi ajánlatát.

Új vasútvonal épülhet 800 milliárd forintból Pécstől Szabadkán és Nagyváradon át Debrecenig - nyilatkozta Lázár János a Délmagyarországnak. A politikus közölte, a szerb és a magyar kormány áprilisi ülésén ez lesz az egyik napirendi pont.

Véget ért a sztrájk 10 nap után a dunaújvárosi Hankook gumiabroncsgyárban - derül ki a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének Facebook posztjából. A megállapodás részleteit csak pénteken ismertetik.

Továbbra is érvényes a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok többsége - jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke. Gál Kinga Fideszes képviselő szerint alaptalanok a magyar helyzettel kapcsolatos aggályok.

Egyesül a magyar Extreme Digital Zrt. és a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó eMAG magyarországi leányvállalata. A tranzakció zárása és az egyesülés a GVH jóváhagyását követően, várhatóan az év vége felé valósulhat meg.

A britek által kért június 30 helyett csak az európai parlamenti választások kezdetéig, május 22-ig adna haladékot az Európai Unió a Brexitre. Az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójáról kiszivárgott értesülések szerint ezt tartalmazza az elfogadásra váró határozattervezet. Közben az Egyesült Királyságban már több mint egy millióan írták alá a brit uniós tagság kilépési folyamatának leállítását követelő petíciót.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×