eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A MÁV Start Zrt. korszerű elektromos meghajtású Stadler FLIRT vonatszerelvényei találkoznak a Déli pályaudvarra be- és kivezető vonalszakaszon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTI: Jászai Csaba

Hihetetlen tárgyakat felejtenek a vonaton a MÁV utasai

Infralámpa, hegedű, műláb, lélegeztetőkészülék, tolókocsit és húszkötetes Révai-lexikon is a talált tárgyak között.

A MÁV országos adatbázisában jelenleg több mint harmincezer talált tárgy szerepel. Az elveszett dolgokat általában a járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók, a takarítószemélyzet vagy az utasok találják meg, és adják le a vasútállomásokon, ahol a biztonságos kezelés érdekében mindent tételesen nyilvántartásba vesznek.Ha a kisebb állomásokon megtalált, leadott tárgyakért két héten belül nem jelentkezik a tulaj, azt is a megyeszékhelyre, a központi gyűjtőhelyre küldik. Az átvétel feltétele, hogy az utas a jellemzők megadása mellett egyértelműen be tudja azonosítani az elhagyott tulajdonát.

Békés megyében a hétköznapi tárgyakon túl találtak már infralámpát, fúrógépet, orvosi leleteket és bizonyítványokat is az elmúlt időszakban, és gyakran a nagy értékű talált tulajdonokról is megfeledkeztek az emberek - írja a beol.hu. Előfordult már az is, hogy ruhákkal, személyes holmikkal teli nagy bőröndökért sem jelentkeztek.

A hazai vonatokon többnyire

  • kistáskákat,
  • iratokat,
  • okmányokat,
  • jegyzeteket,
  • könyveket,
  • ruhaneműt (kabát, pulóver, sapka),
  • pénztárcát,
  • bankkártyát,
  • kulcsokat,
  • bizsukat,

esernyőket felejtenek az utazók, de leadtak már 50 ezer forint értékű sportfelszerelést, hegedűt, íjfelszerelést, műlábat, lélegeztetőkészüléket, laptopot, tolókocsit, vagy épp húszkötetes Révai lexikonsorozatot is. Mint írják, valaki például az egész nyugdíját hagyta a vonaton, de egy becsületes jegyvizsgálónak köszönhetően néhány óra múlva irataival együtt hiánytalanul átvehette azt. A táskával, pénztárcával együtt elveszített összegek a néhány száztól a félmillió forintig terjednek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×