eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kirakta migránspárti tolmácsait a Menekültügyi hivatal

Megbízhatatlannak tartják, ezért nem alkalmazzák a Debreceni Törvényszéken tolmácsként a Migration Aid International társigazgatóját, Aida El-Seaghit - értesült a Magyar Idők. Az arab származású nő ugyanakkor a lap információi szerint dolgozik a rendőrségnek, valamint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak is, amely a migránsok támogatása miatt tíz tolmácstól vált meg tavaly.

Tíz tolmáccsal szakította meg tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), amiért helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont mingránsoknak – derült ki a Belügyminisztériumnak a Magyar Idők megkeresésére adott tájékoztatásából. A lap azért fordult a tárcához, mert a Migration Aid International Ltd. egyik vezetője, Aida El-Seaghi is vállal hatósági fordítást. Az újság tudomása szerint a nő 2016- ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, mivel komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni. A szervezet ugyanis, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett.

Az arab származású nőt megkereste a lap, ám a kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A Magyar Idők mindenesetre úgy tudja, a Migration Aid társigazgatóját a rendőrség és a BMH egyaránt hívta már fordítani, függetlenül attól, szabadidejét mivel tölti.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×