eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Máris van 402 millió forint a panelbontásra

Máris van 402 millió forint a panelbontásra

Eddig nem lehetett tudni szinte semmi konkrétumot az Orbán Viktor által felvetett panelbontási programról, most viszont a mintavárosként funkcionáló Hódmezővásárhely költségvetési tervébe viszont megjelent egy tekintélye összeg.

Először, nagyjából egy évvel ezelőtt Lázár János dobta be az ötletet, aztán Orbán Viktor május végén a hódmezővásárhelyi látogatásán ismét megemlítette, hogy a panelházak felső szintjeinek visszabontásával lehetne élhetőbbé tenni a lakótelepeket, és ha a lakók közül mindenki beleegyezik, akkor Hódmezővásárhelyen próbálkozhatnak először a tízemeletes panelház felújításával és egyben a felsőbb szintjeinek visszabontásával.

Ezután azonban sokáig csak találgatások jeletek meg, de az mfor.hu észrevette, hogy Orbán Viktor látogatása után a hódmezővásárhelyi közgyűlés június 9-i ülésén napirendre is vette a Modern Városok Program keretében aláírt megállapodási szerződést, melyben ez is szerepelt: "A hódmezővásárhelyi emberek életminőségének fejlesztéséért a kormány támogatja az országban elsőként a lakók önkéntes csatlakozásával panelházak visszabontását az ott élők új otthonhoz juttatásával, a vidéki építészetbe illeszkedő arculati elemek figyelembevételével."

A közgyűlési dokumentumok egyik kötete szerint a Modern Városok Program keretében létrejött megállapodás miatt az idei költségvetést módosítani kell. Számos fejlesztés fog megvalósulni, melyhez jelentős támogatás érkezik majd a városba, és a panel-visszabontási program előkészítése és tervezése összesen bruttó 402 millió forintba kerül majd.

Vagyis a hódmezővásárhelyi panelek visszabontása a tervezéssel már idén el fog kezdődni, amire 402 milliót már el is költenek.

A délmagyar.hu híre szerint a mintaprogram a műszaki állapotfelméréssel a Csengettyű köz 10 emeletes házánál fog elkezdődni. A lakóközösséggel és az építészekkel várhatóan a héten tartanak egyeztetést. A programot 20 évesre tervezik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×