eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Megtudhatjuk, mi a sikeres párkapcsolat kulcsa

Megtudhatjuk, mi a sikeres párkapcsolat kulcsa

Vasárnap kezdődik a házasság hete. Országszerte és a határon túl több mint 250 programmal hívják fel a figyelmet a család és a házasság fontosságára.

Az idei év központi programjain a korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a fiatalabb generációra, emellett idén először ingyenes online párkapcsolati tréninget is szerveznek, amelyre a rendezvény honlapján lehet majd jelentkezni - mondta a házasság hete országos koordinátora. Herjeczki Kornél hozzátette, a már 24 országban működő mozgalom célja az, hogy felhívja a figyelmet a házasság és a család értékeire. 

"Azt tapasztaljuk, hogy az embereket az élettörténetek érdeklik a legjobban. A valódi, hiteles történetek. Túl sokat hallottunk már ilyen-olyan ideológiákról, elméletekről, ha valaki bepillantást enged a hétköznapjaiba, az vonzza a legnagyobb érdeklődést" - mondta a koordinátor.

A program házaspár arca Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Mónika. Az InfoRádiónak mindketten azt mondták,

a kommunikáció a sikeres párkapcsolat egyik kulcsa. 

"Ott kell észnél lenni, hogy a házasság nem magától jó, oda kell rá figyelni, kezelgetni, javítgatni kell" - mondta Madarász Isti. 

"Ez egy csapatjáték,  amikor nehézség, probléma van, a végén együtt kell olyan eredményt elérni, amely a közös céljainkba belepasszol" - vélekedett a felesége.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke arról beszélt, hogy a házasság olyan, mint a "kötelékrepülés", oda kell figyelni, vigyázni kell a másikra.

"Azt érzem, hogy azokból, akik házasságra léphetnének, mintha hiányozna az a fajta bátorság, hogy ezt meg kell lépni. Inkább kivárnak, hogy hátha lesz jobb lehetőség.

A szeretet az mindig kockázatot vállal, és bizalmat kell adni ahhoz, hogy mi is bizalmat kapjunk"

- mondta a püspök.

Komlósi Piroska párterapeuta szerint ma a pároknak az időhiány kezelése az egyik legnagyobb kihívás: "Minden családtagja jusson mindennap odafigyelés. Ez a lelki egészségnek a belső harmóniának egy alapfeltétele."

A házasság hete központi programjain, konferenciákon, beszélgetőesteken, filmvetítéseken járják körül mentálhigiénés szakemberek, művészek, közszereplők a házasság és a párkapcsolat témáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×